Яблучний кекс на рослинному маслі: 2 яйця 1 стакан рослинного масла 2 склянки цукру 2 склянки борошна 1 ч. л. соди 2 ч. л. меленої кориці 1 ч. л. солі 1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру 4 склянки яблук — очистити, видалити серцевину і дрібно нарізати 1/2 склянки порубаних волоських . Для крему 150 г вершкового сиру (типу Філадельфія) 3 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного 1 1/2 склянки цукрової пудри 1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру. Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть маслом і посипте борошном форму для випічки кексу. У середній мисці змішайте борошно, соду, корицю і сіль. Відкладіть. У великій мисці змішайте яйця, рослинне масло і цукор. Збийте до піни. Додайте борошняну суміш і ретельно перемішайте. Додайте ваніль, нарізані яблука і волоські горіхи. Викладіть тісто у форму. Випікайте 50 хвилин, або поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою. Дайте кексу охолонути, а потім змастіть кремом верх. Для крему: у мисці середнього розміру змішайте вершковий сир, розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру і 1 ч. л. ванілі. Збивайте до отримання однорідної маси.
|