Головна » Статті » Рецепти


Морозиво (вершкове): 3 яйця (відокремити білки від жовтків)150 мл цукрової пудри300 мл 30 % вершків. Просіяти цукрову пудру в жовтки і збити до білого кольору. Збити вершки і обережно ввести в жовтки, перемішати. Збити білки в дуже міцну пінну і додати до жовтків. Ретельно перемішати і викласти у форму. Поставити в холодильник, в процесі заморожування перемішати морозиво 2-3 рази. На основі вище наведеного рецепта можна зробити морозиво з наповнювачем: Полуничне морозиво Подрібнити 2 літри полуниці і змішати з морозивом Горіхове морозиво Підсмажити на сковороді до золотистого кольору лісові горіхи ( мигдаль, фісташки, волоські ітд) — 100 г...
Переглядів: 590
Рецепти | | Коментарі (0)

Крем шоколадний: 600 мл свіжого молока;30 г борошна;2 яєчних жовтки;80 г цукру;1/4 пакетика ванільного цукру;60-80 г шоколаду або 2 ст. ложки какао;250 мл жирних вершків.В 100 мл молока влити жовтки і засипати борошно, ретельно перемішати.що Залишився молоко з цукром і доданим ванільним цукром закип'ятити кипіння, додавши в нього молоко з жовтками й борошном і, постійно збиваючи, варити крем на водяній бані до тих пір, поки він буде не дуже густої маси. В той момент, коли крем перестане густіти, слід поставити посудину, де він знаходиться, в прохолодну або холодну воду, у той же...
Переглядів: 602
Рецепти | | Коментарі (0)

Пишні оладки без яєць: кефір — 200 рцукор — 1 ч. л.сільрослинне масло в тісто — 1 ч. л.сода — 1 ч. л.борошно — близько 100 р.Кефір змішати з сіллю і цукром, додати соду і борошно (борошна близько 100 г, але виходить по-різному, в залежності від густоти кефіру і якості борошна). Швидко розмішати тісто, щоб не було грудок. Можна розмішати міксером, віночком або вилкою. Додати в тісто 1 ч. л. рослинного масла. Тісто виходить, як дуже густа сметана.Сковорода повинна бути з товстим дном. Розігріваємо сковороду, в тісто додаємо ще 1 ч. л. рослинного масла,...
Переглядів: 603
Рецепти | | Коментарі (0)

Варення із зелених волоських горіхів: Якщо ви любите горіхи, то знаєте, що найсмачніше, що можна приготувати з горіхів – це варення з цілих зелених горіхів. Горіхове варення варять, коли горіхи ще зовсім зелені, шкаралупа всередині молочна і м'яка.цукор 500 гвода 500 млгоріх 1 кгваніль скільки підегвоздика скільки підекориця скільки піде.Для варення з цілих зелених горіхів відбирають великі цілі горіхи. Кінці плодів з боку плодоніжок і суцвіття зрізують, наколюють горіхи з двох сторін гострою паличкою і вкладають в отвір, що утворився за 1 шт. гвоздики.Приготовані горіхи поміщають в емальовану каструлю, заливають холодною водою і...
Переглядів: 583
Рецепти | | Коментарі (0)

Шарлотка з яблуками: яйця — 4 шт,цукор — 1 стакан (~170 г),борошно — 1 стакан (~100 г),1 велике або 2 невеликих яблука,1 гурток лимона (для збризкування яблук),вершкове або рослинне масло для змазування форми.Яблуко вимити, обсушити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину (жорстку яблучну шкірку можна зрізати). Нарізати тонкими часточками яблуко. Скласти яблучні дольки в миску, злегка збризнути соком лимона (щоб не потемніли) і перемішати. Яйця розбити в миску і збити міксером у пишну піну. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор. Продовжувати збивати до одержання густої пишної яєчної маси, близько 10 хвилин. Наповерхня...
Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Гамбургери: Круглі булочки — 2 шт.Яловичий фарш — 250 рТомат — 1 шт.Листя салату — 1 шт.Червоний лук — 1 шт.Сметана — 100 гГірчиця — 1 ст. л.Соус чилі — 1 ст. л.Рослинна оліяСіль, перець.Для приготування соусу змішати гірчицю, сметану,соус чилі. Фарш посолити, поперчити, розділити на 2 частини. Додати фаршу форму коржі товщиною 1 див Розігріти на сковороді олію і обсмажити кожен коржик до утворення скоринки. Викласти на нижню частину булочки сир, яловичу корж, сир, помідор, порізаний кружечками, кільця цибулі, соус, листя салату. Зверху накрити другою частиною булочки.
Переглядів: 588
Рецепти | | Коментарі (0)

Морозиво з гірким шоколадом: 200 р гіркого шоколаду (не менше 70% какао)250 г какао-пудри175 р коричневого шоколаду8 яєчних жовтків1 л молока.Міксером збити жовтки з цукром, поки жовтки не побіліють. Молоко перелити в каструлю, туди ж наламати шоколад, додати какао-пудру. На низькому вогні прокип'ятити, безперервно помішуючи. Шоколадну суміш акуратно ввести в жовткову масу, не перестаючи помішувати. Морозиво перелити в контейнер, остудити і прибрати в морозильну камеру. Через 2,5 – 3 години лопаткою перемішати морозиво, щоб «розбити» кристали. Прибрати в морозильну камеру ще на 3 години. Краще подавати морозиво злегка підталим. Морозиво з гірким шоколадом готово.
Переглядів: 622
Рецепти | | Коментарі (0)

Тістечко «Персик»: Для тіста:3 яйця200 р. цукру1 п. ванільного цукру200 мл соняшникової олії500 р. борошнаЦедра одного лимона1 пакетик розпушувачаКрем (але можна використовувати і будь-який джем або варення):150 р. вершкового масла5 ст. ложок цукрової пудри1 п. ванільного цукру1 -2 ст. ложки ромуДля прикраси:Цукор Харчовий барвник.В невелику чашку налити 2 столові ложки молока і всипати розпушувач. Перемішати. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в піну. Продовжуючи збивати, вливати тонкою цівкою масло, добре вимішати. Всипати борошно, натерту цедру лимона і розведений у молоці розпушувач. Замісити тісто. Тісто...
Переглядів: 599
Рецепти | | Коментарі (0)

Яскраві кульки з бринзою і помідорками черрі: Бринза – 200 гпомідори черрі ок. 150 гчасник (через прес)за смакомпару зубків мелений перець за смакомсир м'який 2 ст. л. або масло вершкове 1 ст. л.свіжий пучок петрушки/кропупідсмажений кунжут.Бринзу подрібнити, розім'яти виделкою, додати сир (або вершкове масло), часник, чорний перець, перемішати до однорідної маси. Вийшла сирною масою обліпити помідори, надати їм форму кулі і обкачати в дрібно порізаної петрушці, кропі, або в кунжуті. Поставити в холодильник на півгодини і, можна подавати до столу. Для обкатування «кульок» також можна використовувати – січені горіхи, фісташки, паприку, кунжут, варений...
Переглядів: 556
Рецепти | | Коментарі (0)

Домашнє печиво: Домашнє печиво «Мадлен» за 15 хвилин борошно — 120 гр,яйця — 2 шт,цукор — 80 гр,вершкове масло — 90 гр,лимонний сік — 1 ст. ложка.Підготувати всі необхідні продукти. Злегка розтопити вершкове масло, додати до нього яйця і цукор. Збити все міксером або віночком. Додати борошно і 1 столову ложку лимонного соку. Ретельно перемішати. Викласти тісто у формочки «Мадлен» (або будь-які інші). Випікати при температурі 190-200 градусів, 12-15 хвилин. Класичне печиво «Мадлен» готово!
Переглядів: 565
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1071-1080 1081-1090 1091-1100 1101-1110 1111-1120 ... 4691-4700 4701-4708