Головна » Статті » Рецепти


Картопляні кульки з м'ясом: Картопля 500 гБорошно пшеничне 80 гЯйце куряче 1 штукаФарш яловичий 350 рЦибуля ріпчаста 90 рСік томатний 1 склянкуСметана 1 склянкуМасло вершкове 50 гСіль за смакомМасло рослинне 5 рПерець стручковий свіжий за смаком.Картоплю очистити, покласти в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Коли картопля приготується, злити воду, в якій він варився і розім'яти товкачиком. В розім'яту картоплю додати яйце, сіль і борошно, все розмішати тісто і зліпити. В іншій мисці в готовий яловичий фарш натерти на дрібній тертці цибулю ріпчасту. Можна додати у фарш половинку...
Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Смачний»: 2 огірка300 г шинки3 помідора1 головка ріпчастої цибулі2 ст. л. оцту1 ч. л. цукрусіль,перець чорний мелениймайонез. Для маринаду: оцет змішати з сіллю, цукром і перцем, довести до кипіння. Цибулю нарізати півкільцями, залити гарячим маринадом і охолодити. Огірки і шинку порізати соломкою, помідори-скибочками. Все змішати, заправити майонезом (приблизно 2-3 ст. ложки). Оформити зеленню.
Переглядів: 556
Рецепти | | Коментарі (0)

Пиріжки бомбочки: Тісто:Борошно 3-3,5 стВода (окріп) 1 стРаст. масло 4 ст. лЦукор 1 ч. лСіль 1 ч. лНачинка:Помідори 5 штБринза (або сир) 200 грЧасник 2 зуб.ЗеленьСіль.Помідори порізати кружальцями. Бринзу розімнути виделкою, якщо сир то посолити, видавити через часникодавку часник, додати порізану зелень і перемішати. В воді (не окропі) розмішати цукор і сіль, додати рослинне масло. Додати борошно. Вимісити м'яке тісто. Дати тісту відпочити 30 хв. Розкачати половину тіста у великій тонкий пласт. Розкласти на тісто кружечки помідор не ближче ніж 3 см один від одного. На помідори викласти...
Переглядів: 567
Рецепти | | Коментарі (0)

Закуска з лосося та сиру: Копчений лосось 400гВершковий сир 400гЯйця курячі 3штЧасник 2 зубчикиЗелена цибуляСіль і перець. Стваим вариться яйця. Тим часом нарізаємо лосось на тоненькі рівномірні скибочки. Беремо форму для кексів і вистилаємо дно кожного «кексу» харчовою плівкою. Це потрібно для того, що б було зручно витягувати готову закуску з формочок. Укладаємо на дно кожної формочки шматочок риби, що б її краю виступали назовні. Тепер робимо начинку. Зварені круто яйця дрібно нарізаємо. Можна використовувати блендер. Так само чинимо з часником і пір'ям зеленого лука. Чим дрібніше, тим краще. Змішуємо все це з вершковим...
Переглядів: 573
Рецепти | | Коментарі (0)

Плов з яловичиною: 500 гр. м'яса, порізаного на шматочки зі стороною 2-3 смРис – 400 г (в сухому вигляді)Цибуля ріпчаста 200 гМорква – 400 гЗіра – столова ложкаБарбарис сушений – столова ложка з гіркоюМасло рослинне – приблизно 80-100 рСіль,чорний мелений перець.Почнемо готувати зажарку – казан. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву треба нарізати тонкими брусками. Краще всього використовувати тертці для моркви по-корейськи. Ставимо на самий сильний вогонь казан. Його потрібно прожарити як слід. Наливаємо олію, яка має повністю покрити дно. В розпечене масло дуже обережно, щоб не обпектися, додаємо цибулю. Постійно помішуючи, смажимо...
Переглядів: 601
Рецепти | | Коментарі (0)

Молочні коржики з дитинства: Борошно 400 грцукор-пісок 200 грмаргарин 100гр1 яйцемолоко незбиране 80млразрыхлитель10 гр.ванілін 0,2 гр.Вихід 10 шт. по 75 грЗбити розм'якшене вершкове масло з цукром, додати яйце, молоко і розпушувач. (За смаком можна додати ванільний цукор) Додати борошно і швидко замісити м'яке тісто. Розкачати пласт товщиною 6-7мм. Формочкою для кексу видавити коржики. Сформовані коржики перекласти на деко і випікати в розігрітій до 180 — 200 градусів духовці 15 хвилин. Зверху коржики трохи зарум'яняться , значить готові. Головне не перетримати інакше будуть жорсткі.
Переглядів: 590
Рецепти | | Коментарі (0)

Лінь смажений: Лин 500 грамБорошно 0,5 склянкиЦукор 0,5 чайних ложкиСіль 1 чайна ложкаПерець чорний мелений 2-3 пучокЛимон 1 штукаРослинна олія 100 мл.У лина дуже дрібна луска, але чистити її не треба! Зробіть для риби контрастне купання — спочатку опустіть його на кілька хвилин у гарячу воду, а потім в холодну. Потім рибу випатрайте і обробити на шматочки. Рибу посипати сумішшю солі, цукру і перцю і залишити на 5-10 хвилин. Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь, наливаємо олію. Потім шматочки лина в борошні. Смажимо на невеликій кількості олії з усіх боків до утворення...
Переглядів: 656
Рецепти | | Коментарі (0)

Самса: Листкове тісто 1 пачкаБаранина 650 рЦибуля ріпчаста 2 штЯйце 1 штКунжут 1 ч. л.Кмин 1,5 ч. л.1 шт МаслоСіль,чорний мелений перець.Дрібно наріжте баранину, цибулю і перемішайте. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і поставте в холодильник. Листи листкового тіста наріжте на невеликі коржі. Розкачайте всі шматочки тіста в коржі. Покладіть на них начинку. Поверніть трикутники. Викладіть на деко і змастіть злегка збитим яйцем. Нагрійте на сковороді на середньому вогні кмин (1 хвилину). Посипте кмином і кунжутом зверху самсу. Поставте в духовку на 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте...
Переглядів: 636
Рецепти | | Коментарі (0)

МОЛОЧНО-ЯГІДНИЙ ДЕСЕРТ «СМАК ЛІТА»: 1 яйце300 мл. молока1 ст. л. желатину4 ст. л. згущеного молока1,5 ст. ложка тростинного цукруДля полуничного шару:0,5 ст. лож. желатину100-150 гр полуниці2-3 стіл.ложки полуничного лікеру3 стіл. ложки води3 стіл. ложки тростинного цукруДля шару з жимолості:0,5 стіл. л. желатину100-150 гр свіжої жимолості3 стіл. ложки води3-4 ст. л. тростинного цукруДля прикраси: жимолость, полуниця,Молочно-ягідний десерт дуже смачний. Полуниця дає йому насолоду, а жимолость кислинку. Є ще карамельний нотки, а лікер дає пікантність. Полуничний шарЗаливаємо желатин водою і даємо набрякнути. Розпускаємо желатин...
Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Полуничний мохіто: Свіжа полуниця жменюЛистя базиліка 4-5 штСироп газованої 45 грСвітлий ром 60 грВода-2 склянкиЦукор 2 склянки. Приготувати сироп з різних частин води і цукру. У склянки покласти порізану полуницю. Додати свіжий базилік. Налити охолоджений сироп. Трохи розчавити полуницю дерев'яною лопаткою. Покласти у склянки лід. Додати содову. Насолоджуйтеся освіжаючим і смачним напоєм!
Переглядів: 583
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1091-1100 1101-1110 1111-1120 1121-1130 1131-1140 ... 4691-4700 4701-4708