Головна » Статті » Рецепти


Дріжджові пончики: 1 склянку молока30 г вершкового масла2 яєчних жовтка12 ст. л. борошна1 ст. л. цукрового піску1 ст. л. цукрової пудри30 г пресованих дріжджіврослинне масло для смаженнящіпка солі.У велику миску просіваємо борошно (попереднє просіювання борошна значно підвищує пишність виробів). У тепле молоко додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Через 20 хвилин до дріжджів і молока добавляеи цукровий пісок, сіль, жовтки і добре збиваємо. Додаємо підігріте при кімнатній температурі до розм'якшення (але не розтоплене!) вершкове масло. Акуратно і ретельно перемішуємо. Вливаємо в просіяне борошно отриману...
Переглядів: 572
Рецепти | | Коментарі (0)

Батон запечений з сиром і часником: 1 «вчорашній» батон100 г сиру100 г розм'якшеного вершкового масла2-3 зубчики часникузелень петрушки і кропу.Сир натираємо на тертці, видавлюємо через часникодавку часник, додаємо м'яке масло і дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо. В батоні робимо надрізи навскоси не прорізаючи до кінця і гарненько заповнюємо їх сирною начинкою. Загортаємо батон у фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім відкриваємо фольгу і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб хліб злегка підрум'яниться. Подаємо порізавши на шматочки по вже надрізаним лініях.
Переглядів: 564
Рецепти | | Коментарі (0)

Вечеря «Асорті»: 2 середніх баклажана,6-7 середніх сирих картоплин,8 невеликих шматочків курятини2 шт. болгарського червоного перцю, ріпчаста цибуля-2 шт. середніх,кропу на посипання (обов'язково, він підкреслює смак),4 зубчики часнику,1 ст. л. лимонного соку.Масло рослинне для смаження.Баклажани нарізати кубиками, присолити і дати постояти хвилин 7, щоб пішла гіркота . Картоплю нарізати соломкою і обсмажити в рослинній олії до готовності(відставити окремо). М'ясо посмажити разом з цибулею. Відкласти в окрему миску. Промиті баклажани обсмажити разом з нарізаним смужками перцем. В кінці смаження додати до баклажанів і перцю роздавлений часник, згасити 5 хв. Зняти з вогню і змішати...
Переглядів: 576
Рецепти | | Коментарі (0)

Картопля на гарнір: 7 середніх картоплин50 гр сиру30гр злив масла1ст л майонезу1 ст л рубл кропусіль і часник за бажанням.Добре миємо картоплю і наколюємо виделкою в декількох місцях. Кладемо на решітку в духовку і запікаємо при 180″ до готовності(залежить від величини картоплі)~45 хв. Сир тремо на дрібнуватою тертці,перемішуємо з розм'якшеним маслом,майонезом і кропом. Скачуємо порциональные кульки. Картоплю злегка остуджуємо і робимо хрестоподібні надрізи, вирізаючи при цьому~1 см,не дорізуючи до кінця пару см(дивіться фото) В середину(злегка розсунувши) картоплі вкладаємо сирний кульку і перед подачею на стіл-на 1-1,5 хв в мікрохвиль або духовку.
Переглядів: 631
Рецепти | | Коментарі (0)

Сосиски в картопляній шубці: 4 картоплі7 сосисок2 яйця1 чайна ложка манної крупи2 столових ложок борошна2 столових ложок вершкового масласіль.Картоплю відварити, потовкти в пюре. Додати 1 яйце, манку, борошно, посолити, перемішати. Приготовлену масу розкачати товстої коржем, розрізати на прямокутники і потім загорнути в них сосиски. Масло розтопити, додати яйце, збити. Отриманою сумішшю обмазати картопляні «шубки» сосисок. Можна обваляти в панірувальних сухарях. Запекти в духовці до рум'яної скоринки.
Переглядів: 585
Рецепти | | Коментарі (0)

Курка в лаваші: Аркуш тонкого вірменського лавашуЗапечена у фользі куряча грудка (або просто курка), 100 грамЛистя салатуПомідори, огіркиСир 50 грамСпеції, прованські трави за смакомДля заправки:15 грам домашнього, натурального йогурту (можна замінити сметаною)2ч.л. соєвого соусу3 ст. л. аджики (кетчуп або будь-який інший соус).лаваш Змащуємо йогуртом і аджикою Укладаємо на лаваш листя салату, потім нарізану грудку, сир, додаємо овочі Посипаємо все спеціями, я використовувала прованські трави Звертаємо все в щільну трубочку.
Переглядів: 578
Рецепти | | Коментарі (0)

Тришаровий мус: Банан-100 гКіві 100 гПолуниця 100 р.окремо подрібніть в блендері полуницю, ківі і банан. Акуратно, не змішуючи, викладіть в келихи спочатку шар ківі, потім банан, потім полуницю. Поставте в холодильник на півгодини, подавайте холодним.
Переглядів: 606
Рецепти | | Коментарі (0)

Десерт «Річний»: Свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медомНа 2 порції:Абрикоси — 4шт.Персики — 2шт.Сир — 100гСметана — 2ст.л.Банан(невеликий) — 1шт.Мед — 2ч.л.Ванільний цукор — 0.5 ч. л.Абрикоси і персики намити,обсушити, видалити кісточку, нарізати маленьким кубиком. У мисці з'єднати сир, сметану, натертий на крупній тертці банан, мед і ванільний цукор — все збити міксером або блендером до однорідної маси. У креманки або будь-яку іншу десертну ємність викласти десерт, чергуючи шари: персики — крем — абрикоси — крем — персики — крем — абрикоси. Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум...
Переглядів: 589
Рецепти | | Коментарі (0)

Домашній сир: Чудовий рецепт домашнього сиру. Швидкий і «без заморочок». Смак типу сулугуні або ніжною бринзи. Можна робити з кропом, кінзою, горіхами, оливками, паприкою.1 літр молока1 ст. л. крупної солі200 мл сметани3 яйця.У молоко покласти сіль і все це закип'ятити. Сметану збити з яйцями (просто рівномірно з'єднати) і тонкою цівкою влити в кипляче молоко. Варити, помішуючи, 3-4 хвилини. Коли утворюються великі пластівці, додати порізаний кріп (я ще додала мелкопорезанную половинку китайського часнику). А потім сир треба процідити через сито або марлю. Віджати, поставити на ніч вантаж і прибрати в холодильник.
Переглядів: 582
Рецепти | | Коментарі (0)

Морозиво: Робимо смачне морозиво вдома! Жирні вершки — 2 склянкиЗгущене молоко з цукром — 1 банкаВершкове масло (розтоплене) — 3 ст. ложкиКориця (мелена) — 1/2 чайної ложкиВанільний екстракт — 1/2 чайної ложкиБудь наповнювачі за смаком.Збийте вершки до загустіння. Будь-які наповнювачі (на ваш смак) змішайте зі згущеним молоком і маслом. Потім додайте збиті вершки і перемішайте. Додайте корицю, ванільний екстракт. Відправте в морозилку. Після дістаньте морозиво з морозилки і розкладіть в піали.
Переглядів: 608
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1111-1120 1121-1130 1131-1140 1141-1150 1151-1160 ... 4691-4700 4701-4708