Головна » Статті » Рецепти

Дріжджові пончики
Дріжджові пончики:

1 склянку молока
30 г вершкового масла
2 яєчних жовтка
12 ст. л. борошна
1 ст. л. цукрового піску
1 ст. л. цукрової пудри
30 г пресованих дріжджів
рослинне масло для смаження
щіпка солі.

У велику миску просіваємо борошно (попереднє просіювання борошна значно підвищує пишність виробів). У тепле молоко додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Через 20 хвилин до дріжджів і молока добавляеи цукровий пісок, сіль, жовтки і добре збиваємо. Додаємо підігріте при кімнатній температурі до розм'якшення (але не розтоплене!) вершкове масло. Акуратно і ретельно перемішуємо. Вливаємо в просіяне борошно отриману суміш і замішуємо еластичне тісто. Тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. Тісто має піднятися до збільшення в об'ємі в 2-3 рази. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто до товщини 1 см і виїмками (склянкою і чаркою) вирізаємо пончики. Даємо вирізаним з тіста нашим майбутнім пампушків підійти для підняття 20-30 хвилин. Розігріваємо олію на глибокій сковороді або в каструлі. Масла для смаження має бути стільки, щоб пончик був занурений, принаймні, наполовину. Можна взяти і більша кількість масла. Достатню температуру масла зручно контролювати поміщених у нього шматочком сирої картоплі – як тільки картопля почне злегка підрум'янюватися, масло готове до обжарке пончиків. Обсмажуємо пончики до красивого підрум'янення з однієї, потім з іншої сторони. Обсмажені з двох сторін дріжджові пончики викладаємо на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Присипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо на стіл. Пончики завжди особливо хороші при подачі на стіл гарячими – як мовиться, з пилу, з жару.

Просмотров: 439
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пончики

Рекомендовані рецепти:

М'ясний батон з дайконом і шинкою
Пісочний пиріг
Картопля з овочами, запечений у вершках
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Ескалопи з свинини
Ніжний німецький пиріг Buchteln
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: