Головна » Статті » Рецепти

Картопляні кульки з м'ясом
Картопляні кульки з м'ясом:

Картопля 500 г
Борошно пшеничне 80 г
Яйце куряче 1 штука
Фарш яловичий 350 р
Цибуля ріпчаста 90 р
Сік томатний 1 склянку
Сметана 1 склянку
Масло вершкове 50 г
Сіль за смаком
Масло рослинне 5 р
Перець стручковий свіжий за смаком.

Картоплю очистити, покласти в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Коли картопля приготується, злити воду, в якій він варився і розім'яти товкачиком. В розім'яту картоплю додати яйце, сіль і борошно, все розмішати тісто і зліпити. В іншій мисці в готовий яловичий фарш натерти на дрібній тертці цибулю ріпчасту. Можна додати у фарш половинку яйця, тоді готова м'ясна начинка буде щільніше, яйце ущільнює фарш, але можна яйце в начинку і не додавати. Посолити. Від картопляної маси відщипувати шматочки по 75 гр і, підсипавши трохи борошном, розминати руками в коржик товщиною близько 4 мм, В серединку картопляної коржики покласти фарш близько 35 гр. Зліпити пиріжок і покатати його в долонях для додання круглої форми. У сковороду накапати 5 гр рослинного масла і розмазати, щоб картопляні кульки не прилипли до дна. Викласти все картопляні кульки сковороду близько один до одного. Підготовлений томатний сік і сметану для заливки змішати в окремій мисці, додати сіль 1/4 чайної ложки. І цією сумішшю залити підготовлені картопляні кульки. Поставити на вогонь, довести до кипіння і тушкувати близько 5 хвилин при закритій кришці. Потім відкрити кришку, полити зверху розтопленим вершковим маслом і поставити в духовку на середній вогонь. У духовці протримати близько 20 хвилин, так. щоб не весь соус випарувався, тоді при подачі цим соусом можна буде полити картопляні кульки.

Просмотров: 585
Категория: Рецепти |
| Теги: кульки, картопляні

Рекомендовані рецепти:

Прісна корж зі шпинатом
Запіканка з гарбуза і сиру
Сирне печиво з базиліком
Сирні булочки бісквітні
Яблучний-вишневий соложеник
Мексиканський шоколадний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: