З корисного шпинату можна приготувати багато смачних страв, у тому числі і додати в лазанью.Необходимые продукти: готові пластини лазаньї (упаковка на 500 гр), 500 гр фаршу з телятини, пучок шпинату, 2 ріпчасті цибулини, 1 яйце, 3 помідора, півсклянки червоного сухого вина, склянка вершків 33% жирності, 100 гр натертого твердого сиру, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л.сливочного масла, чайна ложка сухого орегано, 2 ст. л. борошна, чорний і червоний мелений перець, сіль. Процес приготування: приготувати 2 начинку і соус бешамель. Перша начинка: дрібно шінкованной цибулю обсмажити на сковороді в оливковій олії, додати помідори, почищені від шкірки і нарізані кубиками, фарш, посипати орегано, посолити, поперчити, залити вином. Під кришкою тушкувати 20 хвилин. Друга начинка: подрібнений шпинат прогріти в 1 столовій ложці вершкового масла, вбити яйце, розмішати, посолити і поперчити. Соус бешамель: на сковорідці розтопити залишок масла, всипати борошно, розмішати лопаткою, поступово додавати вершки, стежачи, щоб не було грудочок. Листи тесту попередньо відварити 3 хвилини. У форму для запікання вилити трохи соусу, шарами викласти тісто, м'ясо і шпинат. Закінчити тестом. Полити соусом, посипати сиром і запікати в нагрітій до 180С духовці півгодини.
|