МОЛОЧНО-ЯГІДНИЙ ДЕСЕРТ «СМАК ЛІТА»: 1 яйце 300 мл. молока 1 ст. л. желатину 4 ст. л. згущеного молока 1,5 ст. ложка тростинного цукру Для полуничного шару: 0,5 ст. лож. желатину 100-150 гр полуниці 2-3 стіл.ложки полуничного лікеру 3 стіл. ложки води 3 стіл. ложки тростинного цукру Для шару з жимолості: 0,5 стіл. л. желатину 100-150 гр свіжої жимолості 3 стіл. ложки води 3-4 ст. л. тростинного цукру Для прикраси: жимолость, полуниця, Молочно-ягідний десерт дуже смачний. Полуниця дає йому насолоду, а жимолость кислинку. Є ще карамельний нотки, а лікер дає пікантність. Полуничний шар Заливаємо желатин водою і даємо набрякнути. Розпускаємо желатин на водяній бані, але не даємо йому закипіти. Розтоплюємо тростинний цукор в сковороді до легкого коричневого кольору. Додаємо воду і тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Нарізану на пластинки полуницю додаємо в карамельний сироп разом з м'ятним лікером. Тримаємо 2-3 хвилини на вогні, але не кип'ятимо. Злегка остуджуємо цю суміш, потім з'єднуємо її з желатином. Перш ніж перекладати суміш в креманки, її потрібно остудити до кімн. темп. Шар з жимолості. Заливаємо желатин, даємо набрякнути, розтоплюємо на водяній бані. Розчиняємо цукор в сковороді до легкого коричневого кольору. Вливаємо воду і тримаємо 2-3 хвилини на вогні. Додаємо сюди ж жимолость, нарізати на половинки. Тримаємо ще 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння. Злегка охолодити і змішати з желатином. Перед додаванням у креманки охолоджуємо до кімнатної температури. Вершковий шар Заливаємо желатин молоком (100 мл) і даємо набрякнути. Розпускаємо на водяній бані. В молоко (200 мл) вбиваємо яйце, додаємо цукор, згущене молоко. Все збиваємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на слабкому вогні. Суміш повинна стати в міру густою. Злегка охолодити, змішати з желатином. Якщо потрібно, можна збити міксером. Охолодити суміш до кімн. темп. Збираємо молочно-ягідний десерт. Відразу відкладаємо суміш з жимолості і полуниці для прикраси. По креманкам розкладаємо вершкову суміш. Ставимо в холодильник, щоб застиг. Поверх кладемо полуничний шар, даємо застигнути. Кладемо шар жимолості, даємо застигнути. Додаємо вершковий шар, даємо застигнути. Прикрашаємо десерт жимолостю, полуницею і поливаємо цими ж сумішами.
|