Пиріжки бомбочки: Тісто: Борошно 3-3,5 ст Вода (окріп) 1 ст Раст. масло 4 ст. л Цукор 1 ч. л Сіль 1 ч. л Начинка: Помідори 5 шт Бринза (або сир) 200 гр Часник 2 зуб. Зелень Сіль. Помідори порізати кружальцями. Бринзу розімнути виделкою, якщо сир то посолити, видавити через часникодавку часник, додати порізану зелень і перемішати. В воді (не окропі) розмішати цукор і сіль, додати рослинне масло. Додати борошно. Вимісити м'яке тісто. Дати тісту відпочити 30 хв. Розкачати половину тіста у великій тонкий пласт. Розкласти на тісто кружечки помідор не ближче ніж 3 см один від одного. На помідори викласти начинку. Розкачати другий пласт тіста, накрити їм перший з начинкою. Склянкою відповідного діаметру вирізати пиріжки по контурах кожного кружечка помідора, так вчиняємо з усіма пиріжками. Смажити пиріжки у великій кількості розпеченого рослинного масла з обох сторін. Викласти на паперовий рушник для усунення надлишок олії.
|