Головна » Статті » Рецепти

Плов з яловичиною
Плов з яловичиною:

500 гр. м'яса, порізаного на шматочки зі стороною 2-3 см
Рис – 400 г (в сухому вигляді)
Цибуля ріпчаста 200 г
Морква – 400 г
Зіра – столова ложка
Барбарис сушений – столова ложка з гіркою
Масло рослинне – приблизно 80-100 р
Сіль,
чорний мелений перець.

Почнемо готувати зажарку – казан. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву треба нарізати тонкими брусками. Краще всього використовувати тертці для моркви по-корейськи. Ставимо на самий сильний вогонь казан. Його потрібно прожарити як слід. Наливаємо олію, яка має повністю покрити дно. В розпечене масло дуже обережно, щоб не обпектися, додаємо цибулю. Постійно помішуючи, смажимо до золотистого кольору. Додаємо м'ясо. Вогонь не зменшуємо! Після того як м'ясо підрум'янилося, додаємо воду – вона повинна повністю покрити м'ясо. Вода повинна повністю випаруватися. Кришкою не накриваємо. Додаємо моркву, всі спеції. Вогонь не зменшуємо, кришкою не накриваємо! Готуємо, поки морква не розм'якшиться. Це і є казан. Зірвак обережно розрівнюємо і насипаємо рис. Не перемішуємо, не зменшуємо вогонь і не накриваємо кришкою. Акуратно наливаємо воду, яка повинна залити рис приблизно на 4 см. І ось вода практично википіла. Збираємо рис гіркою дуже акуратно, намагаючись не зачепити казан. Робимо проколи до дна. По краю казанка наливаємо кілька ложок води. І ось тепер накриваємо плов кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Хвилин через 10 перемішуємо плов, збираємо гірочкою знову, вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще хвилин 15.

Просмотров: 602
Категория: Рецепти |
| Теги: вогонь

Рекомендовані рецепти:

Імбирне печиво "Як з Икеи"
Імбирний чай
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Мафіни з шоколадом
Канадський медовий торт
Холодець з курки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: