Пишні оладки без яєць: кефір — 200 р цукор — 1 ч. л. сіль рослинне масло в тісто — 1 ч. л. сода — 1 ч. л. борошно — близько 100 р. Кефір змішати з сіллю і цукром, додати соду і борошно (борошна близько 100 г, але виходить по-різному, в залежності від густоти кефіру і якості борошна). Швидко розмішати тісто, щоб не було грудок. Можна розмішати міксером, віночком або вилкою. Додати в тісто 1 ч. л. рослинного масла. Тісто виходить, як дуже густа сметана.Сковорода повинна бути з товстим дном. Розігріваємо сковороду, в тісто додаємо ще 1 ч. л. рослинного масла, швидко перемішуємо. Викладаємо невеликі оладки в змащену маслом гарячу сковорідку. Оладки не розмазувати. Смажити на невеликому вогні під кришкою.Гарячими подаємо на стіл.
|