Головна » Статті » Рецепти

Тістечко «Персик»
Тістечко «Персик»:

Для тіста:
3 яйця
200 р. цукру
1 п. ванільного цукру
200 мл соняшникової олії
500 р. борошна
Цедра одного лимона
1 пакетик розпушувача
Крем (але можна використовувати і будь-який джем або варення):
150 р. вершкового масла
5 ст. ложок цукрової пудри
1 п. ванільного цукру
1 -2 ст. ложки рому
Для прикраси:
Цукор Харчовий барвник.

В невелику чашку налити 2 столові ложки молока і всипати розпушувач. Перемішати. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в піну. Продовжуючи збивати, вливати тонкою цівкою масло, добре вимішати. Всипати борошно, натерту цедру лимона і розведений у молоці розпушувач. Замісити тісто. Тісто виходить дуже ніжне, м'яке. З тіста скачати валик, нарізати на невеликі шматочки, з яких скатати кульки приблизно з величину волоського горіха. Кульки тіста викласти на лист, застелений папером для випічки і випікати в розігрітій до 180°духовці 15-20 хвилин. Готовим заготівлях дати трохи охолонути і поки ще трохи теплі акуратно витягнути чайною ложечкою серединку, але не багато, так що б потім можна було начинити. Робити це треба обережно, т. к. тісто пісочне і швидко кришиться, зовсім захололе кришиться сильніше.
Начинка:
Відмінним варіантом буде джем або варення, але також можна зробити і крем. Для цього те, що ми витягли з половинок персиків, треба подрібнити в крихту (руками), збризнути трохи ромом, але можна і не робити цього. Але тільки не додавайте сильно багато, інакше буде сильно перебивати смак рому. Цукор, ванільний цукор і какао перемішати, додати м'яке (навіть трохи розтоплене) масло і все збити міксером. Продовжуючи заважати міксером на невеликій швидкості, додавати по ложці нашу крихітку. Все вимішати і начинити половинки. Потім з'єднати дві половинки разом — виходить персик. Для прикраси нам знадобиться цукор і харчова фарба (червону та жовту). Можна взяти сік вишні або буряка і сік моркви. Тепер в піалах або в маленьких чашечках, налив у кожну приблизно 2 ст. ложки кип'яченої води, розводимо фарбу: в одній червону, а в іншій помаранчеву (змішавши червону і жовту фарби, отримуємо помаранчеву). Можна обидві сторони фарбувати в червоний колір. В іншу чашку насипати цукор. Приступимо до прикрашення: одну щічку персика фарбуємо пензликом в червоний колір і відразу макаємо в цукор, іншу фарбуємо в помаранчевий колір і теж макаємо в цукор. Укладаємо на лист або на велике блюдо в один шар, щоб обсохнули. Готові персики можна прикрасити: взяти листочки дерева не великі, їх помити, обсушити рушником і увіткнути між половинками персика.

Просмотров: 381
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, колір

Рекомендовані рецепти:

Закритий лимонний пиріг
Шарлотка з мандаринами
Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Листковий салат з сиром фета
Цукерки, бараночки
Дачний овочевий салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: