Крем шоколадний: 600 мл свіжого молока; 30 г борошна; 2 яєчних жовтки; 80 г цукру; 1/4 пакетика ванільного цукру; 60-80 г шоколаду або 2 ст. ложки какао; 250 мл жирних вершків. В 100 мл молока влити жовтки і засипати борошно, ретельно перемішати. що Залишився молоко з цукром і доданим ванільним цукром закип'ятити кипіння, додавши в нього молоко з жовтками й борошном і, постійно збиваючи, варити крем на водяній бані до тих пір, поки він буде не дуже густої маси. В той момент, коли крем перестане густіти, слід поставити посудину, де він знаходиться, в прохолодну або холодну воду, у той же час, продовжуючи помішувати крем, щоб зверху нього не утворилася плівка. Після цього крем слід накрити кришкою. У вже остиглий крем додати половину ретельно збитих вершків, розмістити по келихах або вази для компоту. Залишилися збиті вершки злегка підсолодити (1 ч. ложка цукру), перед подачею до столу покласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою, покрити верх крему прикрасити збитими вершками ретельні відцідженої черешнями чи вишнями з консервованого компоту (свіжою полуницею або малиною). До подачі до столу крем на кілька годин поставити в холодильник. Прикрасити фруктами безпосередньо перед подачею до столу.
|