Морозиво (вершкове): 3 яйця (відокремити білки від жовтків) 150 мл цукрової пудри 300 мл 30 % вершків. Просіяти цукрову пудру в жовтки і збити до білого кольору. Збити вершки і обережно ввести в жовтки, перемішати. Збити білки в дуже міцну пінну і додати до жовтків. Ретельно перемішати і викласти у форму. Поставити в холодильник, в процесі заморожування перемішати морозиво 2-3 рази. На основі вище наведеного рецепта можна зробити морозиво з наповнювачем: Полуничне морозиво Подрібнити 2 літри полуниці і змішати з морозивом Горіхове морозиво Підсмажити на сковороді до золотистого кольору лісові горіхи ( мигдаль, фісташки, волоські ітд) — 100 г Крупно порубати і змішати з морозивом Ромовое морозиво з родзинками і шоколадними чіпсами 100 г родзинок , вимоченого в ромі, 4 - 5 крапель ромової есенції, 100г шоколадних чіпсів ( або крупно тертого шоколаду).
|