Головна » Статті » Рецепти

Готуємо чапаті
Чапаті - це індійський плоский хліб, дуже нагадує за смаком лаваш. Готується чапаті дуже просто і швидко - буквально півгодини і все готово, а з'їдається і того швидше))) Традиційно чапаті печуть з борошна грубого помелу (дуже часто з цільнозерновий) і на відкритому вогні. Я ж буду готувати з пшеничного і на електричній плиті. Швидко, смачно і дуже просто. Спробуйте!
СКЛАД:
На 12 - 16 чапаті вам знадобиться:
Борошно - 2 склянки + на подпыление при розкочуванні тесту
Вода - 1 склянка
Сіль - 1 чайна ложка або за смаком (можна і зовсім без солі)
Рослинна олія - 1 столова ложка (можна готувати без масла)
Вершкове масло для змащування після випічки
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішайте борошно із сіллю.
Додайте олію (за бажанням) і розітріть з мукой.Постепенно додаючи воду, замісіть м'яке еластичне тісто.
Дуже важливо замішане тісто вимісити до чистих рук тобто щоб воно зовсім перестала липнути до рук.
Вымешанное тісто зберіть в кому, злегка змастіть олією, накрийте і залиште на 5 - 10 хвилин відпочити.
Відокремте від тесту невеликий шматочок (залежно від бажаного розміру чапаті і розміру сковорідки).
Шматочок тіста скачайте в гладкий куля, розімніть вщент і тонко розкачайте в коло. Товщина розкочування залежить від ваших переваг - хто-то розкачує максимально тонко, хто-то товщі.
Щоб тісто при розкочуванні не липло до качалку і столу, користуйтеся борошном. Після розкочування зайве борошно обов'язково струсіть, щоб вона не горіла при обсмажуванні.
Традиційно чапаті спочатку підсушують на сковорідці, а потім доводяться до готовності на відкритому вогні тобто при дуже високій температурі. Щоб наблизитися до оригіналу, я кладу на плиту ґрати (від гриля або з духового шкафа), а зверху ставлю сковорідку.
Тефлонова сковорідка не підійде тому дуже швидко прогорить і прийде в непридатність. Зазвичай для обсмажування чапаті використовують особливу плоску сковорідку великого діаметра, але підійде і звичайна сталева або чавунна.
Перед початком обсмажування сковорідку потрібно гарненько розігріти, але дуже сильно раскалять не варто. Я виставляю підігрів на 7 з 9 можливих тобто помірний.
На суху розігріту пательню викладіть раскатанную корж і, повертаючи з боку на бік, обсмажуйте-підсушуйте до появи на поверхні коржі одиничних міхурів і появи (легкого!) золотистого кольору (повинні злегка поджариться верхівки бульбашок).
Далі зніміть сковороду з вогню, а коржик скиньте на розпечену грати і, перевертаючи, доведіть до бажаної ступеня зажаристости. Дуже сильно (до чорноти) зажуритися не варто. Зажариваются чапаті дуже швидко, на все про все буквально 2 - 4 секунди.
Відразу ж після випічки змастіть чапаті розтопленим вершковим маслом.
Дуже смачно! Приємного вам апетиту!
Просмотров: 784
Категория: Рецепти |
| Теги: хліб, борошно

Рекомендовані рецепти:

Фініковий кекс
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Закуска "Грибна галявина"
Салат "Сільський"
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Голландський салат з оселедцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: