Варення із зелених волоських горіхів: Якщо ви любите горіхи, то знаєте, що найсмачніше, що можна приготувати з горіхів – це варення з цілих зелених горіхів. Горіхове варення варять, коли горіхи ще зовсім зелені, шкаралупа всередині молочна і м'яка. цукор 500 г вода 500 мл горіх 1 кг ваніль скільки піде гвоздика скільки піде кориця скільки піде. Для варення з цілих зелених горіхів відбирають великі цілі горіхи. Кінці плодів з боку плодоніжок і суцвіття зрізують, наколюють горіхи з двох сторін гострою паличкою і вкладають в отвір, що утворився за 1 шт. гвоздики. Приготовані горіхи поміщають в емальовану каструлю, заливають холодною водою і вимочують протягом 10 діб, міняючи воду два-три рази в день. На десятий день горіхи проварюють 12-14 хвилин, зливають гарячу воду і знову заливають холодною водою на добу. Протягом доби міняють воду два-три рази. Через добу відкидають горіхи на друшляк і обсушують. Варять цукровий сироп, дають йому охолонути до 50 градусів і занурюють в сироп обсушені горіхи. У суміш додають ванілін і два шматочки кориці. Через добу горіхи витягують з сиропу і варять сироп до загустіння. Таким же чином проводять ще дві варіння. Коли цукровий сироп загусне до консистенції желе, в нього знову опускають горіхи. Суміш проварюють 10 хвилин і викладають гаряче варення з цілих зелених горіхів у сухі підігріті банки, герметично закупорюють і охолоджують при кімнатній температурі.
|