Головна » Статті » Рецепти

Варення із зелених волоських горіхів
Варення із зелених волоських горіхів:

Якщо ви любите горіхи, то знаєте, що найсмачніше, що можна приготувати з горіхів – це варення з цілих зелених горіхів. Горіхове варення варять, коли горіхи ще зовсім зелені, шкаралупа всередині молочна і м'яка.

цукор 500 г
вода 500 мл
горіх 1 кг
ваніль скільки піде
гвоздика скільки піде
кориця скільки піде.

Для варення з цілих зелених горіхів відбирають великі цілі горіхи. Кінці плодів з боку плодоніжок і суцвіття зрізують, наколюють горіхи з двох сторін гострою паличкою і вкладають в отвір, що утворився за 1 шт. гвоздики.
Приготовані горіхи поміщають в емальовану каструлю, заливають холодною водою і вимочують протягом 10 діб, міняючи воду два-три рази в день. На десятий день горіхи проварюють 12-14 хвилин, зливають гарячу воду і знову заливають холодною водою на добу. Протягом доби міняють воду два-три рази. Через добу відкидають горіхи на друшляк і обсушують.
Варять цукровий сироп, дають йому охолонути до 50 градусів і занурюють в сироп обсушені горіхи. У суміш додають ванілін і два шматочки кориці. Через добу горіхи витягують з сиропу і варять сироп до загустіння. Таким же чином проводять ще дві варіння.
Коли цукровий сироп загусне до консистенції желе, в нього знову опускають горіхи. Суміш проварюють 10 хвилин і викладають гаряче варення з цілих зелених горіхів у сухі підігріті банки, герметично закупорюють і охолоджують при кімнатній температурі.

Просмотров: 373
Категория: Рецепти |
| Теги: горіхів, горіхи

Рекомендовані рецепти:

Цукерки, бараночки
Тефтелі з овочами в італійському стилі
Шоколадний торт-бізі
Французький картопляний пиріг
Хлібні булочки з розмарином
Готуємо сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: