Морозиво з гірким шоколадом: 200 р гіркого шоколаду (не менше 70% какао) 250 г какао-пудри 175 р коричневого шоколаду 8 яєчних жовтків 1 л молока. Міксером збити жовтки з цукром, поки жовтки не побіліють. Молоко перелити в каструлю, туди ж наламати шоколад, додати какао-пудру. На низькому вогні прокип'ятити, безперервно помішуючи. Шоколадну суміш акуратно ввести в жовткову масу, не перестаючи помішувати. Морозиво перелити в контейнер, остудити і прибрати в морозильну камеру. Через 2,5 – 3 години лопаткою перемішати морозиво, щоб «розбити» кристали. Прибрати в морозильну камеру ще на 3 години. Краще подавати морозиво злегка підталим. Морозиво з гірким шоколадом готово.
|