Головна » Статті » Рецепти

Багатошарові трикутники
Інгредієнти:
* Молоко - 300 мл
* Вода (кип ’ ячена) - 50 мл
* Цукор (+ 3-4 ст. л. для начинки) - 100 г
* Сіль - 1/2 ч. л.
* Дріжджі (сухі) - 6 г
* оливкова Олія - 3 ст. л.
* Яйце - 2 шт
* Борошно (приблизно) - 1 кг
* Масло вершкове масло (або маргарин) - 200 г
* Мак - 3 ст. л.
* Горіхи (у мене арахіс) - 100 г
Приблизно в 50 мл води і 2 чайних ложки цукру, дріжджі розвести. Дати піднятися.
Замісити тісто з молока, масла, яєць, цукру, борошна, солі та дріжджів. Тісто має бути м'яким, еластичним.
Тісто поставити в тепле місце приблизно на 1 годину (повинне збільшитися приблизно в 2 рази).
Для начинки розтопити масло. Горіхи подрібнити в блендері (я заздалегідь злегка обсмажила арахіс).
що піднялася тісто розділити на 3 частини.
Кожну частину розкачати в прямокутний пласт.
Перший шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо цукром і подрібненими горіхами.
Другий шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо цукром і маком.
Третій шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо горіхами.
Скласти пласти навпіл. Змастити зверху маслом і посипати маком.
Нарізати трикутниками. Залишити хвилин на 30.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин (краще судити по своїй духовці, моя пече дуже швидко).
Приємного апетиту!
Автор: mellorn
Просмотров: 850
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, маслом

Рекомендовані рецепти:

Кокосове печиво
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Меренги з лимонним кремом
Кавове печиво
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Макарони з шинкою і грибним соусом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: