Головна » Статті » Рецепти |
Багатошарові трикутники
Інгредієнти: * Молоко - 300 мл * Вода (кип ’ ячена) - 50 мл * Цукор (+ 3-4 ст. л. для начинки) - 100 г * Сіль - 1/2 ч. л. * Дріжджі (сухі) - 6 г * оливкова Олія - 3 ст. л. * Яйце - 2 шт * Борошно (приблизно) - 1 кг * Масло вершкове масло (або маргарин) - 200 г * Мак - 3 ст. л. * Горіхи (у мене арахіс) - 100 г Приблизно в 50 мл води і 2 чайних ложки цукру, дріжджі розвести. Дати піднятися. Замісити тісто з молока, масла, яєць, цукру, борошна, солі та дріжджів. Тісто має бути м'яким, еластичним. Тісто поставити в тепле місце приблизно на 1 годину (повинне збільшитися приблизно в 2 рази). Для начинки розтопити масло. Горіхи подрібнити в блендері (я заздалегідь злегка обсмажила арахіс). що піднялася тісто розділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт. Перший шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо цукром і подрібненими горіхами. Другий шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо цукром і маком. Третій шар змащуємо розтопленим маслом. Посипаємо горіхами. Скласти пласти навпіл. Змастити зверху маслом і посипати маком. Нарізати трикутниками. Залишити хвилин на 30. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин (краще судити по своїй духовці, моя пече дуже швидко). Приємного апетиту! Автор: mellorn | |
Просмотров: 850 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |