Головна » Статті » Рецепти


Морквяно-капустяні котлети: 2 великі морквини грам100-200гр капусти1 склянка борошна — один1 яйцесіль за смаком.Відварити моркву з капустою в солоній воді (т. к. морквина вариться довго, дрібно порізати її, в кінці вже додати капусту і варити до готовності). Перетворити моркву з капустою в пюре, додати борошно, яйце і все ретельно перемішати до однорідної маси. Спробувати, якщо недостатньо солі, підсолити. Нагріти сковороду, капнути олії і розтерти його по всій площі лопаткою або пензликом, викладати морквяну масу великою ложкою, одна котлетка-одна ложка, смажити з кожного боку до рум'яної скоринки (приблизно хвилинки по 2-3 з кожного). Подавати зі сметанкою...
Переглядів: 590
Рецепти | | Коментарі (0)

Котлети по-київськи: 2 курячі грудки40 г вершкового маслачасник, кріп, сіль2 яйцясухарі панірувальнірослинне масло.М'яке вершкове масло змішують з дрібно нарізаним кропом, часником і сіллю. З нього формують овальні брусочки і заморожують до кам'яного стану. Курячі грудки помити, зняти шкіру і обережно відокремити м'якоть від кісточки. З двох курячих грудок вийде чотири котлети по-київськи. Куряче філе обережно відбити молоточком і в нього загорнути заморожене масло.Отриману «лялечку» вмочити в попередньо збите яйце, потім обваляти в сухарях, знову в яйце і знову обваляти в сухарях. Так підготувати всі 4 котлети. Котлети смажать протягом 7-8 хвилин.
Переглядів: 605
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат Весняний аромат: Зелень(листя салату, зелена цибуля, кріп)1 зубчик часничкуредиска 4 шт1 помідор1 огірокневелика морква1 ст. л оливкової олії2 ст. л. смаженого кунжутусіль, перець за смаком.Морквину натерти на середню терткуредис, огірок-четвертинкамипомідор-кубикамивидавила часник..Порізати зелень, овочі,трохи соку лимона, посолити, поперчити, видавити часник, добре перемішати, додати масло і посипати кунжутом (задумка була зробити з сухарями з чорного хліба, але під руку попався кунжут..і плани помінялися.. дуже смачно і корисно.
Переглядів: 612
Рецепти | | Коментарі (0)

Грибне рагу: 500 г грибів500 г картоплі200 р сметани200 г цибулізеленьрослинна оліясіль перець за смаком.Для цього рецепта підійдуть будь-які гриби. Якщо ви будете використовувати тільки печериці, їх з цибулею треба гасити близько 5-7 хвилин. Цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати кубиками. На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю. Додати гриби, 50 мл води, посолити, поперчити, тушкувати під кришкою близько 30 хвилин. Картоплю почистити, нарізати кубиками. Додати картоплю до грибів, тушкувати під кришкою до готовності (близько 20 хвилин). Зелень дрібно покришити. До грибів з картоплею додати сметану. Якщо необхідно, посолити. Слідом додати зелень. Тушкувати 5 хвилин....
Переглядів: 609
Рецепти | | Коментарі (0)

Шніцель: На 2 порції:Не товстий шматок м'яса.1 яйце.Збити в однорідну масу.2 столові ложки борошна.Панірувальні сухарі.Сіль, перець за смаком.М'ясо вимити. Обсушити. Яйця збити до однорідності, додати сіль, перець. М'ясо потім по черзі ЯЙЦЕ-БОРОШНО-ЯЙЦЕ-ПАНІРУВАЛЬНІ СУХАРІ В сковороді розжарюємо рослинне масло. Смажимо на середньому вогні з двох боків до утворення золотистої скоринки. Готовність можна перевірити зробивши невеликий надріз в самому товстому місці.Гарнір. Що завгодно: пюре, рис, овочі або картопля порізаний на часточки і запечений у духовці.
Переглядів: 630
Рецепти | | Коментарі (0)

Баранина з баклажанами: баклажани — 5 шт.баранина (м'якоть) — 600гпомідори — 6 шт.цибуля ріпчаста — 2 цибулинитомату-пюре — 2 ст. л.борошно — 1 ст. л.сіль,мелений червоний перець — за смаком.Цибулю порізати і пасерувати на маслі з борошном і томатним пюре. Баранину нарізати невеликими шматочками, додати підготовлену заправку, приправити червоним перцем, залити водою, щоб шматочки м'яса були повністю покриті. Варити під закритою кришкою до напівготовності, потім додати нарізані на шматочки очищені баклажани, трохи потримавши їх у підсоленій воді, щоб зійшла гіркота. Разом з баклажанами додати нарізані великими шматочками помідори і варити близько 30...
Переглядів: 791
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат Сальса: Помідори — 4 штЛук червоний — 1 штПерець — 1штЧасник — 1 зубчикЛук зелений — 3 пір'їнкиКінза — 1 жменяЛайм — 1/2 штОлія оливкова — 1/2 ст. лСіль — 1 щіпкаПерець чорний мелений — 1 щіпка.Наріжте помідори кубиками. Поріжте цибулю. З перцю видалити насіння і дрібно наріжте. Подрібніть часник. Дрібно порізати зелену цибулю. Потім поріжте кінзу. У миску видавіть сік половинки лайма. У цю ж миску викладіть овочі та зелень. Посоліть, поперчіть і додайте олії. Потім все гарненько перемішайте.
Переглядів: 592
Рецепти | | Коментарі (0)

Тюфтельки в сметанному соусі: Фарш-500 гр.Рис(відварити )-1 склянку.Цибуля репч.-2 шт(заздалегідь обсмажити),Часник(подрібнити),Яйце, Сіль,перець. Борошно-3 стіл.ложки(для панірування).Для соусу: обсмажити моркву 1стол.ложка сметани(розвести в 0,5 склянки води) сіль,перець,зелень,трохи часнику.Довести до кипіння.У фарш додати рис, цибулю. часник, сіль, перець, яйце, добре перемішати. Сформувати тюфтельки, запанірувати в борошні, викласти у змащену форму і поставити в духовку на 20 хвилин. Потім залити соусом і ще на 15 хвилин .
Переглядів: 595
Рецепти | | Коментарі (0)

«Гарячі бутерброди з сосисками»: Батон нарізний.Майонез.Помідори 3-4 шт.Сир 200гр.Сосиски 500гр.Зелень(цибуля, петрушка, кріп)Рослинне масло.Батон нарізати не дуже товстими шматками. Сир натерти на дрібній тертці. Сосиски порізати дрібними кубиками. Зелень нашаткувати. Помідори порізати кружальцями. На змащене деко олією, кладемо батон. Поверх батона викладаємо по два колечка помідора. Зверху змішану масу з сиру, зелені, сосисок, майонезу. І посипаємо ще сиром. Ставимо в духовку. Готуємо до того моменту, коли корочка сиру стане золотистого кольору.
Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Грінки з секретом: хліб для сендвіча 2 шматочкасир 1 шматочокшинка 1 шматочокяйце 1 штукамолоко 3 столових ложкипанірувальні сухарі 1 чашкасіль щіпкарослинне масло.Поставити на плиту розігріватися сковорідку. Яйце з'єднати з молоком і щіпкою солі збити за допомогою виделки до однорідності. Поки розжарюється сковорода займемося виготовленням самої грінки. На один шматочок хліба покласти сир і шинку, накрити іншим шматком хліба. Розрізати одержаний бутерброд навпіл, щоб вийшли два трикутника. У сковорідку налити рослинне масло. Швидко, щоб не розм'як в молоці хліб, занурити підготовлені грінки в суміш яйця з молоком, обваляти в панірувальних сухарях.Обсмажити грінки з...
Переглядів: 640
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 941-950 951-960 961-970 971-980 981-990 ... 4691-4700 4701-4708