Морквяно-капустяні котлети: 2 великі морквини грам 100-200гр капусти 1 склянка борошна — один 1 яйце сіль за смаком. Відварити моркву з капустою в солоній воді (т. к. морквина вариться довго, дрібно порізати її, в кінці вже додати капусту і варити до готовності). Перетворити моркву з капустою в пюре, додати борошно, яйце і все ретельно перемішати до однорідної маси. Спробувати, якщо недостатньо солі, підсолити. Нагріти сковороду, капнути олії і розтерти його по всій площі лопаткою або пензликом, викладати морквяну масу великою ложкою, одна котлетка-одна ложка, смажити з кожного боку до рум'яної скоринки (приблизно хвилинки по 2-3 з кожного). Подавати зі сметанкою або йогуртом.
|