Баранина з баклажанами: баклажани — 5 шт. баранина (м'якоть) — 600г помідори — 6 шт. цибуля ріпчаста — 2 цибулини томату-пюре — 2 ст. л. борошно — 1 ст. л. сіль, мелений червоний перець — за смаком. Цибулю порізати і пасерувати на маслі з борошном і томатним пюре. Баранину нарізати невеликими шматочками, додати підготовлену заправку, приправити червоним перцем, залити водою, щоб шматочки м'яса були повністю покриті. Варити під закритою кришкою до напівготовності, потім додати нарізані на шматочки очищені баклажани, трохи потримавши їх у підсоленій воді, щоб зійшла гіркота. Разом з баклажанами додати нарізані великими шматочками помідори і варити близько 30 хвилин. До столу подати гарячим, посипавши рубаною зеленню.
|