Сьомга з пікантним соусом і салатом - смачно і корисно!Продукти: 2 стейки сьомги, 200 г листя різних салатів, кінза, 1 велика морква, 1 цибулина, 2 ст. ложки яблучного оцту, 4 ст. ложки оливкової олії, 1 зубчик часнику, сік 2 лимонів, сік 1 лайма, по чайної ложки цукру, насіння коріандру і соєвого соусу, по 10 горошин білого і чорного перцю, сіль. Приготування: Оцет змішати з соком цитрусових, додати цукор, соєвий соус коріандр і білий перець, довести до кипіння і всипати 5 горошин чорного перцю. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву - довгими тонкими смужками і додати в киплячий соус. Додати роздавлений часник. Варити 5 хвилин, влити 2 ст. ложки оливкової олії. Щіпку солі і 5 горошин чорного перцю потовкти у ступці з залишком олії. Змастити цією сумішшю стейки, обсмажити на сковороді-гриль. Листя салату злегка порвати руками, викласти на велике блюдо, зверху розкласти сьомгу і полити соусом. Присипати кінзою.
|