Головна » Статті » Рецепти


Рис по Індійськи з кольоровою капустою: Рис Басматі – 2 склянкиКольорова капуста - пучок середнього розміруЗелень – наприклад цибуля порей) або часникСпеції:Каррі - 2 ч. л.Куркума – 1.5 ч. л.Сіль – за смаком. Нам знадобиться Рис Басматі, 2 склянки. Промийте його. Нагрійте каструльку або казанок, в яких ви звикли готувати рис, краще для цього брати посуд з товстими стінами, я користуюся мідної каструлькою. Поставте вашу посуд на газ і нехай вона нагріється повністю, додайте в неї достатню кількість соняшникової олії, потім рис, все перемішайте. Дайте постаять таким обозом 2-3 хвилини (на середньому вогні),...
Переглядів: 656
Рецепти | | Коментарі (0)

Сосиска в картоплі і в лаваші: Сосиска 4 шт.Лаваш тонкий, 1 великий аркушСир твердий 50 гр.Картопля середній 4 шт.Зелень петрушки пучкаСільПерець чорний меленийМасло вершкове 30 гр.Рослинна олія для обсмажування> Картоплю очистити, відварити в підсоленій воді до готовності, розім'яти товкачиком. У гаряче картопляне пюре додати перець, дрібно січену петрушку і масло, ретельно перемішати. Лаваш нарізати на чотири прямокутника довжиною з сосиску, а по ширині близько 12 сантиметрів. На кожен шматок лаваша викласти трохи картопляної маси, ретельно її розмазати ложкою або ножем по всій поверхні не товстим шаром.Картопляну масу посипати тертим на дрібній...
Переглядів: 728
Рецепти | | Коментарі (0)

Заливне м'ясо: 300 г яловичини (вирізки)20 г желатину200 р моркви100 г цибулі2 яйця (варених)лавровий листперець горошоксільзеленьжуравлина для прикраси.Замість яловичини можна використовувати куряче філе.Також, можна додати будь-які овочі за смаком.Холодець можна приготувати в одній великій формі, але мені подобається робити порційно, потім його дуже зручно подавати на стіл.З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.Покласти м'ясо, почищені моркву і цибулю в каструлю, залити 1.5 л води, варити 1 годину. За 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, перець, посолити. Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і...
Переглядів: 670
Рецепти | | Коментарі (0)

Яйця Фаберже: 15 скорлупок від яєцьмаленька баночка горошкумаленька баночка кукурудзи1 середня відварна морквалисточки петрушки200г шинки400г курячого бульйону20г желатину100г холодної води.Коли сирі яйця використовуємо, спочатку гарненько моєму, витираємо, потім акуратно їм попу розбиваємо, залишаючи широку дірочку, виливаємо яйце. Потім помити акуратно (щоб не роздавити) шкаралупу всередині. Я пальцем добре мию, намагаюся ще білу плівочку звідти выкатать. Обсушити шкарлупки. Желатин залити 100г холодної води, залишити на годину для набухання. Потім залити гарячим курячим бульйоном (посоленою за смаком), помішуючи, тримати на вогні, не доводячи до кипіння — желатин «вб'ється». Як бачите, що закипіти збирається,...
Переглядів: 670
Рецепти | | Коментарі (0)

Заливна риба: 250гр філе судака1 моркваневелика цибулина400 мл води3 горошини чорного перцю1 лавр.лист10 гр желатину3 шматочка лимонасільзелень.Рецепт приготування риби заливної не дуже складний, беремо філе судака і нарізаємо на порційні шматочки, викладаємо в каструлю.Ріпчасту цибулю і моркву очистити, крупно ріжемо й додаємо до риби, заливаємо водою, кидаємо перець , сіль і лавровий лист, після того як вода закипить, варимо від 7 до 10 хвилин . Потім шматочки відвареної риби виймаємо в інший посуд, а відварену моркву залишаємо для прикраси.Вийшов рибний відвар проціджуємо і остуджуємо. У склянці відвару замочуємо желатин. Даємо...
Переглядів: 731
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «8 березня»: Крабові палички — 250 г,Яйце — 4 шт.,Яблуко (кисле) — 1 шт.,швейцарський Сир (натертий) — 70 г,Лук зелений — 1-2 шт.,Помідори — 3 шт.,Кріп — 1 пучок,Кукурудза — 1 маленька баночка,Болгарський перець (червоний) — 1 шт.,Зелене листя цибулі порею — 2-3 шт.,Майонез за смаком.Білок яйця відокремити від жовтка, білок і крабові палички подрібнити. Яблуко очистити, подрібнити на тертці, частина зелені порізати і з'єднати з тертим сиром, білком і крабовими паличками. Залишити кілька гілочок кропу і кілька пір'їнок зеленої цибулі для прикраси. Компоненти салату перемішати і викласти...
Переглядів: 652
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «8 березня»: Куряче філе — 200 г;Морква (сира) — 1 шт;Чорнослив — 4-5 шт;Лук червоний — 0,5 шт;Сир плавлений (за бажанням — копчений) — 100 г;Часник — 1 зуб.;Огірок маринований — 2 шт;Буряк варена — 1-2 шт;Яйця варені — 2 шт;Яблуко (кисле) — 1-2 шт;Сіль, перець чорний (для м'яса) ;Майонез (легкий — 30%) — 200 г;Горіхи волоські — 3-4 шт;Масло рослинне (для обжарювання м'яса) ;Зелень (кріп, петрушка) ;Моркву натерти на крупній тертці, чорнослив розпарити, порізати. Все змішати і викласти першим шаром в салатник. Змастити...
Переглядів: 696
Рецепти | | Коментарі (0)

Курячий салат з горіхами та виноградом: 2 стебла селери1 ст. л. тонко нарізаної цибулі2 середні за розміром курячі грудки,половинка лимона2 ст. л. волоських горіхів,1 невелика виноградна гроно1 пачка майонезу,мелений чорний перець і сіль за смаком.В каструлі з водою відваріть курку, відлийте бульйон, а м'ясо наріжте кубиками невеликого розміру. Селеру і цибулю дрібно порізати і змішати в салатниці або великий з м'ясом.Від виноградної грона відокремте виноградини і розріжте кожну. Великі ягоди – на три частини, маленькі – навпіл. Додайте в салатницю до решти продуктів і всипте туди ж горіхи.З половинки лимона...
Переглядів: 606
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат з сиром, помідорами та кукурудзою: цибуля 1 пучокпомідори 800 гкукурудза консервована 1 банкасир 200 голія оливкова 8 ст. ложокоцет пряний 4 ст. ложкигірчиця 2 ч. ложкимед 0.5 ч. ложкисіль за смакомчебрець (чебрець, богородская трава) 1 гілочкамайоран 1 гілочкаперець за смакомчасник 1 зубчикхліб 3 скибки.Пук очистити, помити і нарізати тонкими кільцями. Помідори помити і розрізати на вісім частин. Кукурудзу відкинути на друшляк і дати рідини стекти. Цибулю, помідори і кукурудзу змішати з сиром. З 6 ст. л. оливкової олії, оцту, гірчиці, меду, солі, перцю і чебрецю...
Переглядів: 642
Рецепти | | Коментарі (0)

Тушковане м'ясо з квасолею: 500 г м'якоті яловичини або свинини,3~4 цибулини (~300г),3~4 зубчики часнику,1 морквина,2 банки квасолі (по 400г),~1 ч ложка солі,1/2 год ложки чорного перцю. Цибулю і часник дрібно порізати. Моркву натерти на середній тертці.У сковорідці розігріти олію, покласти овочі і обсмажувати при періодичному помішуванні до прозорості цибулі.В цей час дрібно порізати м'ясо — бажано, за розміром квасолини (кубиками зі стороною 1~1,5 см). Вогонь додати до max і всипати м'ясо. М'ясо обсмажити при помішуванні до утворення легкої скоринки.Вогонь зменшити до min, влити трохи бульйону і тушкувати під кришкою до...
Переглядів: 654
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 ... 4691-4700 4701-4708