Заливне м'ясо: 300 г яловичини (вирізки) 20 г желатину 200 р моркви 100 г цибулі 2 яйця (варених) лавровий лист перець горошок сіль зелень журавлина для прикраси. Замість яловичини можна використовувати куряче філе. Також, можна додати будь-які овочі за смаком. Холодець можна приготувати в одній великій формі, але мені подобається робити порційно, потім його дуже зручно подавати на стіл. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій. Покласти м'ясо, почищені моркву і цибулю в каструлю, залити 1.5 л води, варити 1 годину. За 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, перець, посолити. Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці. Потім бульйон процідити (всього необхідно 500 мл бульйону), додати желатин, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Білки відокремити від жовтків. Білки нарізати кубиками (жовтки нам не знадобляться). Моркву нарізати кубиками. М'ясо нарізати кубиками. Змішати м'ясо, білки, моркву. У формочки викласти журавлину і зелень. На журавлину і зелень викласти м'ясо з білками і морквою.Залити бульйоном. Поставити в холодильник і охолоджувати до тих пір, поки холодець повністю не застигне (5-7 годин).
|