Головна » Статті » Рецепти

Заливне м'ясо
Заливне м'ясо:

300 г яловичини (вирізки)
20 г желатину
200 р моркви
100 г цибулі
2 яйця (варених)
лавровий лист
перець горошок
сіль
зелень
журавлина для прикраси.

Замість яловичини можна використовувати куряче філе.
Також, можна додати будь-які овочі за смаком.
Холодець можна приготувати в одній великій формі, але мені подобається робити порційно, потім його дуже зручно подавати на стіл.
З вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Покласти м'ясо, почищені моркву і цибулю в каструлю, залити 1.5 л води, варити 1 годину. За 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, перець, посолити. Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці. Потім бульйон процідити (всього необхідно 500 мл бульйону), додати желатин, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Білки відокремити від жовтків.
Білки нарізати кубиками (жовтки нам не знадобляться). Моркву нарізати кубиками. М'ясо нарізати кубиками. Змішати м'ясо, білки, моркву. У формочки викласти журавлину і зелень. На журавлину і зелень викласти м'ясо з білками і морквою.Залити бульйоном. Поставити в холодильник і охолоджувати до тих пір, поки холодець повністю не застигне (5-7 годин).

Просмотров: 613
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, моркву

Рекомендовані рецепти:

Пиріжки з каррі з яловичини
Суп-пюре з петрушки з грибами
М'ятне печиво "Мохіто"
Листковий салат з сиром фета
Шашлик на маївку з свинини
Суп з ковбасками та овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: