Тушковане м'ясо з квасолею: 500 г м'якоті яловичини або свинини, 3~4 цибулини (~300г), 3~4 зубчики часнику, 1 морквина, 2 банки квасолі (по 400г), ~1 ч ложка солі, 1/2 год ложки чорного перцю. Цибулю і часник дрібно порізати. Моркву натерти на середній тертці. У сковорідці розігріти олію, покласти овочі і обсмажувати при періодичному помішуванні до прозорості цибулі. В цей час дрібно порізати м'ясо — бажано, за розміром квасолини (кубиками зі стороною 1~1,5 см). Вогонь додати до max і всипати м'ясо. М'ясо обсмажити при помішуванні до утворення легкої скоринки. Вогонь зменшити до min, влити трохи бульйону і тушкувати під кришкою до готовності, при необхідності (тобто при черезмерном випаровуванні) підливаючи окріп. Через 15 хвилин після початку гасіння м'ясо посолити і поперчити за смаком. Коли м'ясо буде готове, вогонь і додати в сковороду покласти консервовану квасолю. Якщо в банку рідини мало, то викладати разом з усією рідиною, а якщо багато, то половину рідини злити. При бажанні можна додати томатного соусу. Довести масу до кипіння, вогонь вимкнути, сковороду закрити кришкою і тушкувати 1~2 хвилини. При подачі блюдо посипати зеленню.
|