Такі галушки з картоплі, фаршировані обсмаженими шматочками хліба чудово підійдуть як гарнір до смаженого м'яса або ж їх можна подавати як окрему страву з соусом на ваш смак, наприклад, з томатним або грибним соусом.
Для того, щоб приготувати це блюдо вам будуть необхідні наступні складові: половина кілограма картоплі, одне куряче яйце, 350 мл молока, 200 грамів білого хліба, 50 грамів манної каші, близько 40 грамів вершкового масла, сіль.
Картоплю очистити від шкірки і після цього його потрібно натерти на крупній тертці (як для приготування драніков), а потім віджати від зайвої рідини і посолити. До картоплі додати манну кашу, яка повинна бути дуже в'язкою, вбити туди ж сире куряче яйце і ретельно перемішати отриману масу. Пшеничний хліб необхідно порізати на невеликі кубики, а після цього їх потрібно обсмажити на вершковому маслі до хрусткого стану. З картопляної маси сформувати невеликі коржі і в центр кожного покласти трохи начинки з обсмажених хлібних кубиків, після чого начинку і заліпити надати галушками округлу форму. Галушки відварити в підсоленій киплячій воді до готовності.