Головна » Статті » Рецепти |
Солодкі профітролі
Вам знадобиться: Для тіста: 1,2 літра води, 250 г борошна, 200 г маргарину, 4 яйця, 4 шматка рафінаду, щіпка соли.Для приготування глазурі: вода - 200 г, какао-порошок - 250 грамів, крохмаль - 2 столові ложки, цукор - 100 грамів. Спосіб приготування. Тісто. Змішати воду, маргарин, цукор і щіпку солі. Поставити каструлю з сумішшю на вогонь, кілька хвилин варити, потім зняти з вогню, швидко всипати в гарячу масу 250 г борошна, ретельно розмішати. Каструлю знову поставити на вогонь і заважати тісто, щоб воно не прилипало до дна. Коли тісто буде легко відставати від ложки, зняти каструлю з вогню. Енергійно заважаючи, додати в тісто одне збите яйце. Потім по одному ще три збитих яйця, продовжуючи збивати тісто. На змащене маслом деко викласти шматочки тіста завбільшки з лісовий горіх і поставити в заздалегідь нагріту духовку. Випікати профітролі приблизно 25 хвилин на середньому вогні. Тісто повинне збільшитися в обсязі, але у жодному випадку не пересохнути. Потім вийняти з духовки і остудити. Глазур. В каструлю налити води, кинути какао і цукор. Варити масу 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім розвести в мисці в невеликій кількості холодної води 2 столові ложки крохмалю і додати його в какао. Знову поставити на вогонь і варити ще кілька хвилин. Готової полити глазур'ю профітролі. Джерело: СБ. Білорусь сьогодні | |
Просмотров: 954 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |