Салат «8 березня»: Крабові палички — 250 г, Яйце — 4 шт., Яблуко (кисле) — 1 шт., швейцарський Сир (натертий) — 70 г, Лук зелений — 1-2 шт., Помідори — 3 шт., Кріп — 1 пучок, Кукурудза — 1 маленька баночка, Болгарський перець (червоний) — 1 шт., Зелене листя цибулі порею — 2-3 шт., Майонез за смаком. Білок яйця відокремити від жовтка, білок і крабові палички подрібнити. Яблуко очистити, подрібнити на тертці, частина зелені порізати і з'єднати з тертим сиром, білком і крабовими паличками. Залишити кілька гілочок кропу і кілька пір'їнок зеленої цибулі для прикраси. Компоненти салату перемішати і викласти цифрою 8 на блюді, залишивши трохи салату в салатнику. Прикрасити вісімку подрібненим жовтком і нарізаною зеленню. На блюдо викласти кілька гілочок кропу, на нього насипати кукурудзу — виходить мімоза. Зрізати верхівку у солодкого перцю — це квіточка. За допомогою зеленого цибулі робимо стебло і листочки квітки. Серединка квітки — верхівка білка яйця. На блюдо викласти пір'я цибулі зеленого, гілочки кропу, кукурудзу і зелену частину цибулі порею у вигляді мімози і стебел тюльпанів. Помідори розрізати на 4 частини зверху до середини і вийняти м'якоть. Наповнити залишилися салатом і викласти на блюдо у формі тюльпана.
|