Салат «8 березня»: Куряче філе — 200 г; Морква (сира) — 1 шт; Чорнослив — 4-5 шт; Лук червоний — 0,5 шт; Сир плавлений (за бажанням — копчений) — 100 г; Часник — 1 зуб.; Огірок маринований — 2 шт; Буряк варена — 1-2 шт; Яйця варені — 2 шт; Яблуко (кисле) — 1-2 шт; Сіль, перець чорний (для м'яса) ; Майонез (легкий — 30%) — 200 г; Горіхи волоські — 3-4 шт; Масло рослинне (для обжарювання м'яса) ; Зелень (кріп, петрушка) ; Моркву натерти на крупній тертці, чорнослив розпарити, порізати. Все змішати і викласти першим шаром в салатник. Змастити майонезом. Куряче філе порізати тонкими довгими пластинами і обсмажити на сковороді, посоливши і поперчив. Остудити. .На моркву викласти остиглі шматочки м'яса, на них тонко порізаний червоний лук. На цибулю викласти нарізані соломкою огірки і змастити майонезом. Плавлений сир натерти на тертці, вичавити часник і перемішати з майонезом. Цю масу викласти на огірки. Буряк також натерти на крупній тертці, змішати з товченими горіхами і майонезом. Викласти наступним шаром. Тепер шар: натерті білки + натерте яблуко. Змастити майонезом. Жовтки натерти на дрібній тертці, посипати верх салату. Зелень нарубати і обсипати нею боки салату. Прикрасити червоним болгарським перцем, трояндочками з буряка і перцем, зеленню. Дати настоятися в холодильнику 3-4 години.
|