Яйця Фаберже: 15 скорлупок від яєць маленька баночка горошку маленька баночка кукурудзи 1 середня відварна морква листочки петрушки 200г шинки 400г курячого бульйону 20г желатину 100г холодної води. Коли сирі яйця використовуємо, спочатку гарненько моєму, витираємо, потім акуратно їм попу розбиваємо, залишаючи широку дірочку, виливаємо яйце. Потім помити акуратно (щоб не роздавити) шкаралупу всередині. Я пальцем добре мию, намагаюся ще білу плівочку звідти выкатать. Обсушити шкарлупки. Желатин залити 100г холодної води, залишити на годину для набухання. Потім залити гарячим курячим бульйоном (посоленою за смаком), помішуючи, тримати на вогні, не доводячи до кипіння — желатин «вб'ється». Як бачите, що закипіти збирається, прибрати з плити. Шинку (або інші копченості, за смаком) нарізати смужками. Кукурудзу і горошок відцідити від рідини. Відварену моркву нарізати кубиками. Можна замість моркви взяти солодкий червоний перець. Перемішати всі інгредієнти, на дно кожної шкарлупки покласти листочок петрушки, потім набити сумішшю (обережно, не поломайте), залити бульйоном з желатином. Ну, і в холодильник — застигати.
|