Заливна риба: 250гр філе судака 1 морква невелика цибулина 400 мл води 3 горошини чорного перцю 1 лавр.лист 10 гр желатину 3 шматочка лимона сіль зелень. Рецепт приготування риби заливної не дуже складний, беремо філе судака і нарізаємо на порційні шматочки, викладаємо в каструлю. Ріпчасту цибулю і моркву очистити, крупно ріжемо й додаємо до риби, заливаємо водою, кидаємо перець , сіль і лавровий лист, після того як вода закипить, варимо від 7 до 10 хвилин . Потім шматочки відвареної риби виймаємо в інший посуд, а відварену моркву залишаємо для прикраси. Вийшов рибний відвар проціджуємо і остуджуємо. У склянці відвару замочуємо желатин. Даємо йому набрякнути, прогріваємо, не доводячи до кипіння. Вливаємо бульйон, що залишився. Беремо форму для заливного , наливаємо в неї тонким шаром бульйон з желатином, коли він загусне викладаємо шматочки риби, не щільно один до одного, прикрашаємо шматочками вареної моркви ,лимоном і зеленню і заливаємо рештою бульйоном з желатином. Заливна риба ставиться на 1 -1,5 години для застигання у холодильник. Перед тим як подати на стіл, форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, трохи струшуємо і викладаємо заливне на порційну тарілку.
|