Рис по Індійськи з кольоровою капустою: Рис Басматі – 2 склянки Кольорова капуста - пучок середнього розміру Зелень – наприклад цибуля порей) або часник Спеції: Каррі - 2 ч. л. Куркума – 1.5 ч. л. Сіль – за смаком. Нам знадобиться Рис Басматі, 2 склянки. Промийте його. Нагрійте каструльку або казанок, в яких ви звикли готувати рис, краще для цього брати посуд з товстими стінами, я користуюся мідної каструлькою. Поставте вашу посуд на газ і нехай вона нагріється повністю, додайте в неї достатню кількість соняшникової олії, потім рис, все перемішайте. Дайте постаять таким обозом 2-3 хвилини (на середньому вогні), а потім залийте кип'яченою гарячою водою, додайте сіль за бажанням. Закрийте щільно кришкою і так до самої готовності. Окремо нагрійте каструльку з водою, трохи підсолити воду. Нам потрібні маленькі суцвіття Цвітної капусти, тому за бажанням, або качанчик цілий варіть, потім поділіть або відразу поділіть на невеликі суцвіття і відваріть. Не обов'язково сильно виварювати капусту, можна зовсім небагато, щоб хрустіла, так навіть смачніше і залишиться більше вітамінів. Коли капуста отварится, процідіть капусту, щоб в ній не залишилося води. Тепер потрібно з'єднати рис і капусту, додати спеції. Є два варіанти додавання спецій: перший, просто засипати і перемішати, тоді смак буде трохи більш насиченою і сируватим. Інший варіант, нагріти масло 5 столових ложок і додати туди спеції, перемішати, потримати пару хвилин і після цю суміш додати в рис. Дрібно покришіть невелике кількості цибулі, так само додайте в рис. У мене цибулю порей, я його трохи обсмажила. Тепер все треба добре перемішати і можна подавати.
|