Головна » Статті » Рецепти


Плов з баранини: 500 г баранини,1-2 ст. ложки томатної пасти,1-2 моркви,1 цибулина,1/5 склянки рису,50 г рослинного масла,лавровий лист,чорний мелений перець,сіль за смаком.М'якоть баранини нарізати невеликими шматочками і обсмажити на розігрітій з рослинним маслом сковороді до утворення рум'яної скоринки. Потім перекласти в глибоку посуд, залити гарячою водою, щоб м'ясо було їй покрито повністю, додати пасеровані моркву, перець, цибулю, томатну пасту, сіль і довести до кипіння. Рис перебрати, промити, з'єднати з м'ясом, додати лавровий лист, все перемішати і варити на слабкому вогні до загусання. Коли вся рідина буде поглинена рисом, посуд з пловом...
Переглядів: 639
Рецепти | | Коментарі (0)

Кабачки: кабачкигрибимайонезцибулюпомідорсирзелень.У кабачків видалити серцевину, посолити «човник», викласти смажені з цибулею гриби, зверху — трохи сметани (можна трохи майонезу ще додати, якщо хочете), часточки помідора, трохи зелені за смаком і посипати сиром. Запікати можна під фольгою, можна без неї — до утворення рум'яної скоринки на сирі. Можна нафарширувати кабачки «поперек»: нарізати колечок, видалити серцевину, зробивши «барила», викласти фарш і — далі за текстом. Рекомендую «барила» попередньо поварити 5 хвилин у підсоленій воді. Бачила подібні рецепти, де в сметану додається яйце, в фарш — рис і т. д., але тут вже справа смаку і...
Переглядів: 669
Рецепти | | Коментарі (0)

Ніжні курячі кульки в сирно-вершковому соусі: 500 гр. курячого філе1 цибулина1 яйце3 зубчики часнику200 мл вершків150 гр. твердого сиру.Куряче філе потрібно злегка відбити і дрібно порізати. Потім додати туди дрібно шінкованной цибулю, посолити, поперчити, вибити яйце. Гарненько перемішати. Тепер візьміть форму, змастіть вершками і формуючи невеликі кульки з приготовленої маси, викладайте їх на форму. Запечіть в розігрітій до 180*С духовці 10-15 хвилин. Тим часом приготуйте заливку: сир потрібно потерти на дрібній тертці, вичавити туди часник і змішати з вершками. Тепер дістаньте форму з духовки, полийте заливанням кожен кульку і поставте в духовку ще на...
Переглядів: 595
Рецепти | | Коментарі (0)

Харчо з баранини: 0,5 кг м'яса1,6 л води0,5 склянки рису1 ст. ложка томат-пасти20 г вершкового масла2-3 часточки часнику2-3 головки ріпчастої цибулі40 г жиру10 г приправипучок зелені, сіль.Цибулю очистити і дрібно нарізати. Часник розтерти з сіллю. Рис тричі промити в теплій воді. Томат-пасту трохи розбавити водою, додати вершкове масло, прогріти на помірному вогні 5-6 хвилин. У каструлю покласти нарізану невеликими шматками баранину (краще грудинку), залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити 1,5-2 години при слабкому кипінні до напівготовності, періодично знімаючи піну і жир. Потім додати рис, цибулю, часник, перець горошком,...
Переглядів: 611
Рецепти | | Коментарі (0)

Сирні крекери: Масло вершкове 100 гБорошно пшеничне 100 гСир твердий 100 гЯйця курячі 1 шт.Для приготування сирних крекерів нам знадобляться сир, масло, борошно, жовток 1 яйця. Холодне масло порубати ножем разом з борошном. Додати натертий сир. Потім жовток. Злегка все змішати і зібрати тісто в кулю. Загорнути в плівку або пакет і покласти на 30 хвилин у холодильник. Потім тісто потрібно буде ще трохи подмесить до однорідності. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати кожну в коло. Нарізати на сегменти. Коктейльною трубочкою зробити довільні дірочки, як у сиру. Випікати крекери 10 хвилин при 180°C. Дуже смачні такі...
Переглядів: 658
Рецепти | | Коментарі (0)

Сирний пиріг — дуже ніжний і смачний: для тіста:борошно 1,5 склянки (~150-160 г),цукор 0,5 склянки,вершково е масло 100-125 г,розпушувач 1 чайна ложка для сирної начинки сир — 450-500 г, сметана 0,75-1 стакан,яйця 3 шт,цукор 0,5 склянки або за смаком,ванільний цукор 1 чайна ложка,родзинки, нарізані маленькими кубиками або соломкою сухофрукти — за бажанням.Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром. Борошно змішати з розпушувачем і додати в масло. Всі інгредієнти перемішати руками — повинна вийти борошняна крихта — це і є тісто. Сир розім'яти виделкою або протерти за допомогою заглибного блендера. До сиру...
Переглядів: 610
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Бонапарт»: 500 г печериць свіжих500 г курячого філе500 г моркви300 г сиру4 варених яйця2 шт. картоплі2 шт. цибулі2 упаковки майонезу.Грибочки порізати, підсмажити на маленькій кількості рослинної олії, поперчити і посолити.Морква перетерти на тертці, обсмажити до готовності, посолити.Куряче філе зварити до готовності в підсоленій воді з лавровим листом, поперчив.Картоплю відварити.Сир, яйця і картоплю потерти на тертці, цибулю дрібно нарізати і підсмажити.Салат викладається шарами : картоплю, потім гриби, майонезна сітка, курка шматочками, цибулю, моркву, майонез, яйця, сир, майонезна сітка.Перед подачею на стіл прикрасити салат грибами і зеленню або за бажанням, охолодити, і можна...
Переглядів: 593
Рецепти | | Коментарі (0)

Домашній майонез без яєць: 150 г молока150 г соняшникової олії без запахугірчиця 1 ч. л ( можна за смаком)сіль, сік лимона за смаком.Влити в ємність масло і молоко (масло тут не обов'язково лити по краплях) і збити блендером. Збивати хвилини 3-4. В середині збивання покласти гірчицю і сіль. Спробувати на смак. Як маса эмульгируется, стане білосніжною і схожою на не дуже густу сметану, влити, не припиняючи збивання, сік лимона ( приблизно 1-2 ложки соку. За рецептом було — половинка лимона…). Маса дуже швидко загусне і прийме майонезний вигляд.
Переглядів: 686
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Лисяча шуба»: 1 банку консервованої горбуші2 картоплини в мундирі2 варені морквини1 круте яйце150 гр тертого сиру1 маринований або солоний огірок250 гр печерицьмайонезрослинне масло.Горбушу (без шкіри і кісток) розім'яти виделкою, картоплю і моркву натерти, яйця дрібно нарізати. Гриби нарізати, обсмажити до готовності на раст.олії (можна разом з дрібно нарізаною цибулиною). Огірок нарізати. Викласти салат шарами: горбуша – морква – картопля – гриби – огірок. Полити майонезом, посипати яйцем і сиром. При бажанні шари салату можна промащувати тонким шаром майонезу.
Переглядів: 594
Рецепти | | Коментарі (0)

Пиріг «Подушки»: Тісто:5 яєць200 гр борошна180 гр цукру1 ч л розпушувача125 мл рослинного масла3 ст л какао-порошку125 мл води.Сирна маса:500 гр сиру–кварка (див. коментарі)1 пакетик порошку ванільного пудингу100 гр цукру.Борошно просіяти з какао і розпушувачем. Жовтки розтерти з половиною цукру. Додати масло і воду, перемішати. Білки збити з другою половиною цукру в піну. Додати до жовткової маси. Ввести муку-какао. Тісто викласти у форму. Перемішати всі складові сирної маси. Перекласти її в пакетик (кондитерський мішок). Видавлювати сирну масу поверх шоколадної, малюючи клітини. Пекти при температурі 180 градусів Цельсія 35 хвилин...
Переглядів: 604
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 441-450 451-460 461-470 471-480 481-490 ... 4691-4700 4701-4708