Пиріг «Подушки»: Тісто: 5 яєць 200 гр борошна 180 гр цукру 1 ч л розпушувача 125 мл рослинного масла 3 ст л какао-порошку 125 мл води. Сирна маса: 500 гр сиру–кварка (див. коментарі) 1 пакетик порошку ванільного пудингу 100 гр цукру. Борошно просіяти з какао і розпушувачем. Жовтки розтерти з половиною цукру. Додати масло і воду, перемішати. Білки збити з другою половиною цукру в піну. Додати до жовткової маси. Ввести муку-какао. Тісто викласти у форму. Перемішати всі складові сирної маси. Перекласти її в пакетик (кондитерський мішок). Видавлювати сирну масу поверх шоколадної, малюючи клітини. Пекти при температурі 180 градусів Цельсія 35 хвилин або до готовності (перевірити лучиною). Сирна маса потопає в шоколадній, шоколадне ж тісто, навпаки, піднімається. Виходить святковий пиріг. Можна намалювати будь-які візерунки, я думаю. Відмінно ріжеться на тістечка – для святкового або фуршетного або гостьового столу – дуже підійде.
|