Харчо з баранини: 0,5 кг м'яса 1,6 л води 0,5 склянки рису 1 ст. ложка томат-пасти 20 г вершкового масла 2-3 часточки часнику 2-3 головки ріпчастої цибулі 40 г жиру 10 г приправи пучок зелені, сіль. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Часник розтерти з сіллю. Рис тричі промити в теплій воді. Томат-пасту трохи розбавити водою, додати вершкове масло, прогріти на помірному вогні 5-6 хвилин. У каструлю покласти нарізану невеликими шматками баранину (краще грудинку), залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити 1,5-2 години при слабкому кипінні до напівготовності, періодично знімаючи піну і жир. Потім додати рис, цибулю, часник, перець горошком, сіль, хмелі-сунелі. Варити ще 20 хвилин. Додати томат-пасту і варити ще 10 хвилин при слабкому кипінні. При подачі на стіл посипати зеленню кропу, петрушки або кінзи.
|