Сирний пиріг — дуже ніжний і смачний: для тіста: борошно 1,5 склянки (~150-160 г), цукор 0,5 склянки, вершково е масло 100-125 г, розпушувач 1 чайна ложка для сирної начинки сир — 450-500 г, сметана 0,75-1 стакан, яйця 3 шт, цукор 0,5 склянки або за смаком, ванільний цукор 1 чайна ложка, родзинки, нарізані маленькими кубиками або соломкою сухофрукти — за бажанням. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром. Борошно змішати з розпушувачем і додати в масло. Всі інгредієнти перемішати руками — повинна вийти борошняна крихта — це і є тісто. Сир розім'яти виделкою або протерти за допомогою заглибного блендера. До сиру додати сметану, яєчні жовтки і добре перемішати. Білки збити з цукром в щільну піну, щоб при нахилі миски білки не виливалися. З'єднати збиті білки з сирною масою і акуратно перемішати. У форму для запікання або на деко насипати 2/3 тіста. Зверху викласти сирно-білкову масу і посипати сир рештою тестом. Випікати пиріг в розігрітій до 180°С духовці ~25-30 хвилин. До речі, його можна робити з вишнею або сливами, теж дуже смачно!!! Кладете порізані часточками сливу, якщо кислувата то посипаєте сахорной пудрою, зверху точно також як і в рецепті 1/3 тіста..теж саме з вишні, попередньо вийнявши кісточки.
|