Головна » Статті » Рецепти


Скумбрія Човник: свіжоморожена не патрана або свіжа скумбрія,цибулина,будь-які овочі (можна заморожену суміш, цвітну капусту, стручкову і білу квасолю),100 мл. вершків жирністю 20%,печериці,50-70 гр. сиру,1-2 ст. л. лимонного соку,вершкове масло,зелень,сіль, перець – за смаком.розморозьте Рибу, випатрайте через спину: від голови до хвоста вздовж однієї сторони спинного плавця гострим ножем зробіть надріз. З іншого боку спинного плавця зробіть ще один надріз паралельно першому. В результаті хребет повинен бути відділений від філейної частини. Потім ножицями переріжте хребет біля голови і хвоста, видалите його. Акуратно видаліть нутрощі, реберні кістки і зябра, зішкребіть чорну плівку....
Переглядів: 721
Рецепти | | Коментарі (0)

«Гаряча закуска в багеті»: Багет 1шт.Шинка або сосиски 200-300 гр.Ковбаса копч. 200-300 гр.Яйце 1 шт.Помідор 1 шт.Огірок свіжий 1 шт.Сир 150-200 гр.Майонез або сметанаСіль/перець.Багет розрізати упоперек на 3-4 частини.Кожну частину розрізати вздовж на 2 половинки. Акуратно вийняти м'якуш з половинок багета,залишаючи стінки товщиною 1 див Приготувати начинку. Шинку, ковбасу, огірок, помідор порізати кубиками. Все перемішати. Додати яйце (можливо знадобитися не всі яйце — маса не повинна бути рідкою. Покласти трохи майонезу,щоб маса стала в'язкою.Наповнити цією начинкою багет,посипати сиром.Запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Переглядів: 629
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Грибне диво»: Філе яловичини 400 гр.Гриби (мариновані печериці) 300 гр.Сир (твердий) 100 гр.МайонезЗелень кропуСіль.насамперед необхідно поставити варити м'ясо на середньому вогні. І як тільки вода закипить, знімаємо шуму, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності яловичини (приблизно 1-1,5 години). Не забуваємо трохи посалить. Готове м'ясо остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками (приблизно 1х2 см). Мариновані шампіньйони дрібно нарізаємо, але при цьому не забуваємо залишити пару штук для прикраси. Сир (у мене російський) дрібно натираємо. Зелень кропу дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо в салатниці і заправляємо майонезом. Зверху рясно посипаємо кропом і з боків прикрашаємо...
Переглядів: 615
Рецепти | | Коментарі (0)

Яблучно — апельсинова шарлотка в мультиварці: 3 яйця180 гр цукру200 гр борошна50 мл рослинного масла8 гр розпушувачакорицяпакетик ванільного цукру1 апельсин2 яблука.З апельсина зняти цедру. Апельсин очистити і нарізати на шматочки. Яйця збити з цукром, додати ванільний цукор, масло і цедру від апельсина. Додати борошно з розпушувачем, акуратно перемішати. Шматочки апельсина, змішати з тестом. Яблука очистити, порізати на дольки. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, викласти на дно шматочки яблук (віялом). На яблука вилити тісто і розрівняти. Включити режим «Випічка» на 60 хвилин. Після сигналу перевірити готовність шарлотки зубочисткою. Якщо тісто не пропеклося,...
Переглядів: 644
Рецепти | | Коментарі (0)

Тришаровий мус: Банан-100 гКіві 100 гПолуниця 100 р.окремо подрібніть в блендері полуницю, ківі і банан Акуратно, не змішуючи, викладіть в келихи спочатку шар ківі, потім банан, потім полуницюПоставте в холодильник на півгодини, подавайте холодним.
Переглядів: 641
Рецепти | | Коментарі (0)

Рулет веллінгтон з яловичим фаршем: 1 середня цибулини1 морква1 стручок селери1 картоплина2 зубчики часнику видавити2 столових ложки оливкової олії4 гілочки розмарину1 велике яйце, злегка збити500 г яловичого фаршу500 г листкового тістаСіль і перець за смаком.Нагрійте духовку до 175 градусів. Очистіть і наріжте дрібним кубиком цибулю, моркву, селеру і картоплю. Всі овочі разом з гілочками розмарину перемішайте і обсмажте на сковороді протягом 8 хвилин. Повністю овочеву суміш остудіть, змішайте з фаршем. Посоліть і поперчіть за смаком. Збийте половину збитого яйця. Перемішайте. Тісто розкачайте. На одну сторону розкатаного прямокутного тіста викладіть...
Переглядів: 576
Рецепти | | Коментарі (0)

Традиційні млинці з м'ясом: 700 г голяшка яловича без кістки250 г борошна500 мл молока3 яйця30 г цукру1 ріпчаста цибуля100 мл рослинного масла5 горошин чорного перцю1.5 ч. л. солі.Залити м'ясо 2 літрами холодної води і варити до м'якості, додавши 1 ч. л. солі і чорний перець. Це займе близько 2 годин. Готове м'ясо подрібніть в блендері. У великій мисці змішайте борошно, молоко і яйця. Додайте 1/2 ч. л. солі і цукор. Перемішайте до однорідності. У тісто додайте 40 мл рослинного масла і перемішайте. Смажте тонкі млинці тільки з однієї сторони без масла...
Переглядів: 614
Рецепти | | Коментарі (0)

Зрази по-чеськи: яловичина 600гцибулю 200гжир 30гшпиг 60-70гогірки солоні 80г.М'ясо (яловичина) нарізати тонкими широкими скибочками, відбити,посолити,посипати перцем. Укласти на них скибочки шпику, кружальця цибулі (в ідеалі ще й скибочку солоного очищеного від шкірки огірка). Загорнути скибочки м'яса рулетом,щоб не розвернувся,можна перев'язати товстою ниткою. Потім підсмажити дрібно нашатковану цибулю і покласти шаром у сотейник або на лист. Зверху викласти зрази. Підлити бульйону або води і тушкувати до готовності. За 15хвилин до моменту готовності посипати зеленню. Нитки зняти (або зробити це вже перед подачею). На гарнір можна подати відварну картоплю, макарони, рис, картопляне пюре, полити соусом, в якому...
Переглядів: 636
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат Староруський: Солоні огірки 2 шт.Часник 2 зубчикиКвашена капуста 100 гЗітхання 2 шт.Картопля 2 шт.Сметана-75 гКонсервований зелений горошок 100 гЗелена цибуля для прикрасиСіль.Моркву і картоплю треба зварити, остудити і очистити. Тепер нарізаємо варену моркву і картоплю соломкою. При цьому соломка з моркви може бути трохи тонше, ніж з картоплі, щоб той не ламався при перемішуванні салату. Також соломкою нарізаємо і солоні огірки. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Беремо миску, всипаємо в неї всі підготовлені інгредієнти, додаємо зелений горошок, квашену капусту і подрібнений часник. Все солимо (не намагайтеся, адже у складі солоні огірки...
Переглядів: 655
Рецепти | | Коментарі (0)

Перлова каша з овочами: 250 г перлової крупи1 велика морква1 цибулина1 ст. л. томатної пасти2 ст. л. рослинного масласіль.Перлову крупу ретельно промити, залити 1 літром води і залишити замачиваться на пару годин. Потім злити воду і відварити в 1 літрі підсоленої води до готовності. Поки перловка вариться, приготувати овочі. Морква помити, почистити, натерти на крупній тертці. Лук очистити, порізати півкільцями. На сковороді розігріти олію і на середньому вогні обсмажити спочатку моркву, потім додати цибулю і, помішуючи, смажити 4-5 хвилин до напівготовності. Коли цибуля та морква стануть м'якими і злегка обсмажиться, додати томатну пасту, перемішати,...
Переглядів: 635
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 391-400 401-410 411-420 421-430 431-440 ... 4691-4700 4701-4708