Перлова каша з овочами: 250 г перлової крупи 1 велика морква 1 цибулина 1 ст. л. томатної пасти 2 ст. л. рослинного масла сіль. Перлову крупу ретельно промити, залити 1 літром води і залишити замачиваться на пару годин. Потім злити воду і відварити в 1 літрі підсоленої води до готовності. Поки перловка вариться, приготувати овочі. Морква помити, почистити, натерти на крупній тертці. Лук очистити, порізати півкільцями. На сковороді розігріти олію і на середньому вогні обсмажити спочатку моркву, потім додати цибулю і, помішуючи, смажити 4-5 хвилин до напівготовності. Коли цибуля та морква стануть м'якими і злегка обсмажиться, додати томатну пасту, перемішати, посолити і накрити кришкою. Тушкувати ще хвилин 5-7 на низькому вогні, іноді помішуючи. Коли перловка буде готова, додати в неї обсмажені овочі, перемішати і подати. За бажанням посипати посіченою зеленню.
|