Салат Староруський: Солоні огірки 2 шт. Часник 2 зубчики Квашена капуста 100 г Зітхання 2 шт. Картопля 2 шт. Сметана-75 г Консервований зелений горошок 100 г Зелена цибуля для прикраси Сіль. Моркву і картоплю треба зварити, остудити і очистити. Тепер нарізаємо варену моркву і картоплю соломкою. При цьому соломка з моркви може бути трохи тонше, ніж з картоплі, щоб той не ламався при перемішуванні салату. Також соломкою нарізаємо і солоні огірки. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Беремо миску, всипаємо в неї всі підготовлені інгредієнти, додаємо зелений горошок, квашену капусту і подрібнений часник. Все солимо (не намагайтеся, адже у складі солоні огірки та квашена капуста), перчимо й перемішуємо. Викладаємо староруський салат в красиву салатницю і поллємо сметаною. «Поливаємо» слово не зовсім точне – швидше викладаємо сметану зверху, адже сметана повинна бути справжньої слов'янської – щоб ложка стояла! Можна прикрасити салат зеленню петрушки а по краях викласти «намисто» із зеленого горошку.
|