Скумбрія Човник: свіжоморожена не патрана або свіжа скумбрія, цибулина, будь-які овочі (можна заморожену суміш, цвітну капусту, стручкову і білу квасолю), 100 мл. вершків жирністю 20%, печериці, 50-70 гр. сиру, 1-2 ст. л. лимонного соку, вершкове масло, зелень, сіль, перець – за смаком. розморозьте Рибу, випатрайте через спину: від голови до хвоста вздовж однієї сторони спинного плавця гострим ножем зробіть надріз. З іншого боку спинного плавця зробіть ще один надріз паралельно першому. В результаті хребет повинен бути відділений від філейної частини. Потім ножицями переріжте хребет біля голови і хвоста, видалите його. Акуратно видаліть нутрощі, реберні кістки і зябра, зішкребіть чорну плівку. Подрібнену цибулю обсмажте на рослинному маслі. Додайте до цибулі дрібно нарізані гриби і продовжуйте обсмажувати до готовності. Окремо тушкуйте до готовності овочі посоліть, поперчіть. Овочі з'єднайте з грибами, додайте рубану зелень, цим ми будемо фарширувати скумбрію. Рибу укладіть черевцем на змащений маслом деко, біля хвоста сколите зубочистками, щоб риба прийняла форму човна. Посоліть, поперчіть, з бризніть лимонним соком всередині і зовні. Наповніть скумбрію овочевий сумішшю. Посипте натертим сиром, залийте вершками і запікайте в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин.
|