Зрази по-чеськи: яловичина 600г цибулю 200г жир 30г шпиг 60-70г огірки солоні 80г. М'ясо (яловичина) нарізати тонкими широкими скибочками, відбити,посолити,посипати перцем. Укласти на них скибочки шпику, кружальця цибулі (в ідеалі ще й скибочку солоного очищеного від шкірки огірка). Загорнути скибочки м'яса рулетом,щоб не розвернувся,можна перев'язати товстою ниткою. Потім підсмажити дрібно нашатковану цибулю і покласти шаром у сотейник або на лист. Зверху викласти зрази. Підлити бульйону або води і тушкувати до готовності. За 15хвилин до моменту готовності посипати зеленню. Нитки зняти (або зробити це вже перед подачею). На гарнір можна подати відварну картоплю, макарони, рис, картопляне пюре, полити соусом, в якому тушкувалися зрази.
|