Головна » Статті » Рецепти |
Швидкий рецепт для тих, хто любить гриби. Можна використовувати печериці або взяти інші гриби, наприклад, гливи, або "дикі" - лисички, сироїжки, то тоді лісові гриби потрібно обов'язково відварити у підсоленій воді хвилин 10.На 500 г печериць потрібно одну невелику цибулину, яку нарізати тонкими півкільцями. У глибокій сковороді або сотейнику нагріти соняшникову олію. Можна використовувати суміш вершкового і пісного мала, а особливо смачно виходить, якщо готувати тільки на топленому вершковому... |
Такий гарний з вигляду і дуже корисний вітамінний салатик допоможе наповнити організм енергій в холодні зимові дні. У складі салату багато вітамінів і корисних речовин, таких, наприклад, як фолієва кислота, необхідна для підтримки иммунитета.Продукты: 200 г капусти броколі, 100 г зеленого горошку, 1 авокадо, 1 помаранчевий болгарський перець, 1свежий огірок, 2 столові ложки журавлини (свіжої або моченой). Заправка: по 1 столовій ложці лимонного соку і оливкової олії, 1 чайна... |
Інгредієнти: 250-300 г готової суміші різних видів салату - головчасті, латук, руколла, по 1 пучку зеленої цибулі, петрушки і кропу, 1 огірок, 1 помідор, 3 шматка хліба для тостів з висівками. Для заправки: 1 столові ложки лимонного соку і оливкової олії, 1 столова ложка соєвого соусу, по половині чайної ложки меленого чорного і червоного перца.Делаем грінки: тостовий хліб порізати кубиками зі стороною 1 см, трохи скропити оливковою олією і... |
Необхідні інгредієнти: чотири шматочки філе камбали, 750 грамів мороженої овочевої суміші, половина кілограма картоплі (можна навіть трохи більше), 120 мілілітрів вершків, дві чайних ложки гірчиці, 80 мілілітрів білого столового вина, сік одного лимона, половина пучка зелені кропу, рослинне масло, перець, сіль, чотири зубочистки. Заморожені овочі необхідно трохи прожарити на сковорідці з додаванням рослинної олії і потім посолити. Рибне філе слід промити під проточною водою, злегка підсушити паперовим рушником,... |
Такий всім відомий салат, або закуска, як вінегрет, без якого не обходиться новорічне застілля у багатьох сім'ях, влаштувався в російській кухні 200 років тому. Вважається, що родом він з німецької кухні. У всякому разі, класичний склад вінегрету такий - картопля, буряк, морква, квасоля і ріпчасту лук.Я роблю вінегрет зазвичай без квасолі, але обов'язково з маринованими огірочками і квашеною капустою (за смаком). І, звичайно ж, не обійтися без зеленого консервованого... |