Головна » Статті » Рецепти

Тортик з кабачків
Рецепт апетитного і смачної страви-закуски з кабачків з овочами.

Для приготування кабачкового тортика необхідно: два середніх кабачка, одна морква, чотири невеликі картоплини, чотири маленьких маринованих огірочка (можна брати солоні огірки), шість зубків часнику, рослинна олія, зелень петрушки, майонез або сметана, сіль.

Кабачки слід помити, витерти і нарізати кружечками, після чого скласти в миску, посипати сіллю і залишити на деякий час. Моркву треба почистити і натерти на крупній тертці, три зубки часнику необхідно порізати, мариновані огірки потрібно нарізати півколами, зелень петрушки подрібнити. Картоплю зварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати на кубики.
Натерту моркву обсмажити на рослинному маслі, додавши до неї нарізаний часник і потім, коли морква буде готова, додати подрібнену петрушку і ще на дві хвилинки залишити на вогні.
З кабачків злити зайву рідину і посмажити їх у великій кількості рослинного масла, після чого викласти на паперовий рушник для того, щоб масло стекло.
Дві глибокі тарілки застелити плівкою і викласти першим шаром смажену моркву з зеленню і часником, полити злегка сметаною або майонезом, потім викласти кружечки кабачків на моркву і по краях форми, а зверху покласти кубики картоплі, далі потрібно викласти роздавлений часник, злегка посолити і полити заправкою (майонезом або сметаною). Наступним шаром покласти огірки і знову заправку, а потім ще шар кабачків,часник і знову кабачки. Зверху закрити харчовою плівкою і покласти дві тарілки-форми в холодильник на годину-дві.
Подавати тортик, перевернувши на плоску тарілку і знявши плівку, прикрасивши за бажанням помідорами і зеленню.
Просмотров: 686
Категория: Рецепти |
| Теги: моркву, кабачків

Рекомендовані рецепти:

Курячі зрази з грибами і рисом
Пиріг з гарбузом і ківі
Хрустка випічка
Прісна корж зі шпинатом
Пишний м'ятний бісквіт
М'ятне печиво "Мохіто"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: