Цікавий і незвичний рецепт - такий незвичайний смалець буде дуже смачно намазати на скибочку чорного хліба до борщу, наприклад, або з яким-небудь іншим блюдом.
Що необхідно для того, щоб приготувати такий смалець: близько половини кілограма (можна трохи більше) свіжого сала, придатного для перетапливания, дві-три репчатых цибулини середніх розмірів, одне велике кисло-солодке яблуко, три-чотири зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець, кілька горошин запашного перцю і лавровий лист.
Свіже сало необхідно порізати на невеликі кубики і трошки обсмажити - шматочки повинні стати злегка золотистим. Одну ріпчасту цибулину потрібно розрізати на кілька часточок не чистячи і разом з лушпинням додати до смаженій салу. Туди ж покласти лавровий листочок, горошинки перцю і очищений, але не порізаний часник, після чого смажити ще протягом кількох хвилин. Решті цибулю почистити і дрібно порізати, яблуко вимити і нарізати тонкими часточками. Сковороди вийняти шкварки і всі спеції, а на тому ж жирі обсмажити подрібнену цибулю і часточки яблука. Потім змішати шкварки з обсмаженими яблуками і цибулею, додати за смаком мелений перець і сіль. Масу охолодити. Зберігати такий смалець слід в холодильнику.
|