Для того, щоб зробити таку гарбуз необхідні такі інгредієнти: один кілограм гарбуза (гарбуз повинна бути стиглою, але твердою,) 250 грамів цукрового піску, 500 мілілітрів шестипроцентного оцту, кориця і гвоздика.
Гарбуз слід вимити, а потім почистити від шкірки і видалити насіння, після чого порізати на кубики середньої величини і обшпарити окропом. Цукор необхідно залити невеликою кількістю окропу і коли він повністю розчиниться, додати оцет, потім отриману суміш потрібно довести до кипіння і додати в неї гвоздику і корицю. Викласти в маринад нарізаний гарбуз і знову закип'ятити, після чого залишити шматочки гарбуза в маринаді на 24 години. Через добу маринад потрібно зцідити і знову довести до кипіння, а після залити гарбуз знову і залишити ще на 24 години. На третій день маринування скибочки гарбуза кип'ятити разом з маринадом до тих пір, поки гарбуз не стане м'якою. Після цього маринад злити, а гарбуз остудити і перекласти в стерилізовані банки. Зберігати таку мариновану гарбуз слід в прохолодному місці.
|