Такий всім відомий салат, або закуска, як вінегрет, без якого не обходиться новорічне застілля у багатьох сім'ях, влаштувався в російській кухні 200 років тому. Вважається, що родом він з німецької кухні. У всякому разі, класичний склад вінегрету такий - картопля, буряк, морква, квасоля і ріпчасту лук.Я роблю вінегрет зазвичай без квасолі, але обов'язково з маринованими огірочками і квашеною капустою (за смаком). І, звичайно ж, не обійтися без зеленого консервованого горошку. Велику буряк обов'язково запікаю в духовці, варю дві великі картоплини і одну велику морквину. Як будуть овочі готові і охолонуть, їх почистити, нарізати кубиками, як і огірки і цибуля. Цибулю, якщо це не солодкий сорт, спеціально для салату, необхідно обшпарити окропом і дати обсохнути. Старатися при нарізці, щоб все було однакового розміру, приблизно в півтора рази більше, ніж горошина. Змішати всі, крім зеленого горошку, спробувати на сіль, іноді і не треба солити через огірків і капусти, додати меленого чорного перцю, соняшникової ароматного "домашнього масла, перемішати, дати постояти хоча б півгодини. Тільки потім додати горошок і подавати на стіл.
|