Знайшла дуже гарний рецепт приготування оселедця. Якщо вам звичайна оселедець в олії соняшниковій вже добряче набридла, спробуйте приготувати ось такий варіант. Інгредієнти: філе оселедця вже готове до вживання, сметани і майонезу до дві столові ложки (це з розрахунку на пів кіло оселедця). Спеції: пів чайної ложки чорного перцю, пів чайної ложки сухого естрагону, по одній чайній ложці цукру, гірчиці, коріандру, лавровий лист, оцет винний грам вісімдесят і дві цибулини.
Приготування: цибулю нарізати кільцями, додати нарізані шматочки оселедця, всі спеції дуже ретельно розтерти в ступі і засипати оселедець. Перемішати і додати оцет. Всю цю красу перекладаємо в ємність і щільно накриваємо кришкою. Ставимо на ніч, пару раз збовтуємо, щоб маринадом пройшлася рибка добре.
На ранок залишається все шматочки оселедця вийняти з маринаду, змішати майонез і сметану, перекласти шматочки ароматною рибки в білий соус і хай просочується ще хоча б три годинки. Після цього можна подавати до столу. Приємного!