Інгредієнти: 250-300 г готової суміші різних видів салату - головчасті, латук, руколла, по 1 пучку зеленої цибулі, петрушки і кропу, 1 огірок, 1 помідор, 3 шматка хліба для тостів з висівками. Для заправки: 1 столові ложки лимонного соку і оливкової олії, 1 столова ложка соєвого соусу, по половині чайної ложки меленого чорного і червоного перца.Делаем грінки: тостовий хліб порізати кубиками зі стороною 1 см, трохи скропити оливковою олією і висушити в духовці. Заправка: всі складові ретельно, протягом 5 хвилин, збиваємо в мисці до однорідного стану. Салатник добре натерти зубчиком часнику, порвати руками листя салату на шматки середнього розміру. Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками, приблизно 2х2 см, зелений лук і зелень порізати, але не дуже дрібно. Все в салатнику змішати, залити заправкою, ще раз перемішати. Перед самою подачею на стіл посипати грінками і злегка перемішати, використовуючи дві великі ложки для салату. Головне - грінки повинні хрустіти!
|