Головна » Статті » Рецепти |
З багатьох видів варення особливо виділяю брусничне за його надзвичайно насичений смак, поєднує солодкість з легкою гіркуватістю і кислуватим присмаком і властивий тільки цьому варенню справжній "лісовий" аромат.На 1 кг свіжої брусниці беремо 800 г цукру і півсклянки води. Ягоду перебираємо, миємо, обов'язково заливаємо крутим окропом хвилин на 5, потім відкидаємо на друшляк і знову промиваємо холодною водою. Нехай брусниця трохи підсохне. Потім перекладаємо в широку миску, у мене... |
Взимку часто душа (і шлунок) просить чогось ситного і смачного. Дуже добре задовільнить ці запити всім знайоме страва - пельмені. Зовні тісто, а всередині - начинка, причому, не тільки м'ясна, а буквально на будь-який смак!Звичайно, якщо не з м'ясним фаршем, то вважають, що це і не пельмешки вже, але суть не змінюється! Тісто для пельменів робиться прісне - просіяти борошно гіркою, зробити поглиблення, в яке розбити яйце і... |
Всі, хто любить піцу, це смачне винахід італійської кухні, можуть побалувати себе домашнім рецептом. Тісто: чайна ложка сухих дріжджів, півлітра теплої води, чайна ложка солі, столова ложка цукру, 3 столові ложки соняшникової олії, борошно - приблизно 700 р. Начинка: ковбаса будь - 250 г, жовтий болгарський перець, 3 помідора, жменя оливок без кісточок, твердий сир - 200 г, кетчуп, майонез, гірчиця. Починаємо заміс тіста: змішаємо всі інгредієнти, але додавши... |
Якщо ви попрацювали влітку, і є в запасах консервовані абрикоси (половинками в сиропі), то можна спекти, використовуючи їх, як начинку, ароматний пиріг, нагадує про жаркому лете.Тесто пісочне: просіяти 3 склянки борошна, дістати з холодильника 150 гр вершкового масла, натерти на борошно на тертці, добре перемішати руками і додати 2 яйця, замісити тісто, якщо розсипається, додати пару столових ложок крижаної води (дуже холодної) кип'яченої води. Розправити руками тісто у форму... |