Головна » Статті » Рецепти

Брусничне варення
З багатьох видів варення особливо виділяю брусничне за його надзвичайно насичений смак, поєднує солодкість з легкою гіркуватістю і кислуватим присмаком і властивий тільки цьому варенню справжній "лісовий" аромат.На 1 кг свіжої брусниці беремо 800 г цукру і півсклянки води. Ягоду перебираємо, миємо, обов'язково заливаємо крутим окропом хвилин на 5, потім відкидаємо на друшляк і знову промиваємо холодною водою. Нехай брусниця трохи підсохне.
Потім перекладаємо в широку миску, у мене емальована, як невеликий тазик, додаємо воду і засипаємо цукровим піском. Обережно перемішуємо дерев'яною ложкою.
Ставимо ємність з ягодами на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, також акуратно помішуючи.
Як варення закипить, варимо на повільному вогні протягом 5 хвилин. Потім вимикаємо і залишаємо варення охолоджуватися при кімнатній температурі на добу.
На наступний день всі повторюємо, кип'ятимо, трохи перемішуючи знову 5 хвилин. І готово! Перекладаємо в баночки, щільно загортаючи кришки.
Просмотров: 461
Категория: Рецепти |
| Теги: варення, знову

Рекомендовані рецепти:

Омлет з щавлем і сиром
Домашні 'Рафаелло'
Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Торт пісочно-чорносливове
Рогалики до чаю
Пудинг з фініками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: